Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %18 %298 %2018 %09:%Μαϊ

Υπό προεδρία Ερντογάν συνέρχεται έκτακτη σύνοδος ΟΙΔ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Υπό την προεδρία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν συνέρχεται σήμερα στην Κωνσταντινούπολη η έκτακτη σύνοδος του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) κατά την οποία θα συζητηθούν τα βήματα που θα γίνουν έπειτα από την μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ και τις δολοφονίες Παλαιστινίων στη Γάζα.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αναμένεται να αποφασιστούν και μέτρα εναντίον των χωρών που στήριξαν τις ΗΠΑ ή που σκοπεύουν να μεταφέρουν επίσης την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο ανακοινωθέν που θα εκδοθεί από τη σύνοδο αναμένεται να δοθούν μηνύματα για αναγνώριση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ ως υπό κατοχή πρωτεύουσα της Παλαιστίνης, να κινητοποιηθεί άμεσα ο ΟΗΕ, να δοθεί τέλος στην κατοχή Ισραήλ, να ιδρυθεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στο πλαίσιο αποφάσεων 1967.
Στη σημερινή σύνοδο θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί, ο Βασιλιάς της Ιορδανίας, ο Εμίρης του Κουβέιτ, ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν , ο Πρόεδρος της Μαυριτανίας, ο Πρόεδρος του Πακιστάν, ο Εμίρης του Κατάρ, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, ο Πρόεδρος του Σουδάν. Στη συνάντηση θα συμμετάσχει επίσης με το στάτους του ‘παρατηρητή’ και ο Τ/Κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις %AM, %18 %326 %2018 %09:%Μαϊ