Διεθνής κατακραυγή για το λουτρό αίματος στη Γάζα

Σοκ και αντιδράσεις διεθνώς προκάλεσε το χθεσινό λουτρό αίματος στη Γάζα, το χειρότερο μέσα σε μια ημέρα, από το 2014.

Ο ισραηλινός στρατός με τη χρήση πραγματικών πυρών αντιμετώπισε τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των Παλαιστινίων για τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στα Ιεροσόλυμα.
Τουλάχιστον 60 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, ανάμεσα τους οκτώ παιδιά κάτω των 16 ετών.
Οι τραυματίες ξεπερνούν τις δύο χιλιάδες επτακόσιους.
Για τρομερή σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας, κατηγόρησε το Ισραήλ η παλαιστινιακή κυβέρνηση ζητώντας άμεση διεθνή επέμβαση για τερματισμό της.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε ότι οι ενέργειες του ισραηλινού στρατού αποτελούν αυτοάμυνα εναντίον της οργάνωσης Χαμάς, η οποία ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα.
«Κάθε χώρα έχει υποχρέωση να υπερασπίζεται τα σύνορά της» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.
 
ΕΕ, ΡΩΣΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, AΓΓΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ
 
Η Ευρωπαϊκή Ενωση, με ανακοίνωση της επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι, κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν την μέγιστη αυτοσυγκράτηση, για να αποφευχθεί η απώλεια άλλων ανθρώπινων ζωών.
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα αντιμετωπίζει αρνητικά τα εγκαίνια της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ιεροσόλυμα, θεωρώντας ότι αυτό συνιστά αναθεώρηση των διεθνών συμφωνιών.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε τη βία των ισραηλινών δυνάμεων εναντίον των διαδηλωτών. Σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας, επανέλαβε επίσης την αποδοκιμασία της Γαλλίας για τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στα Ιεροσόλυμα.
Στο Λονδίνο, εκπρόσωπος της Βρετανίδας Πρωθυπουργού εξέφρασε ανησυχία για την αιματοχυσία και συνέστησε αυτοσυγκράτηση. Το Ηνωμένο Βασίλειο, είπε, παραμένει σταθερά δεσμευμένο στη λύση δύο κρατών, τα οποία θα μοιράζονται ως πρωτεύουσα τα Ιεροσόλυμα.
Εντονη ανησυχία εξέφρασε και η Γερμανία, τονίζοντας ότι το δικαίωμα της ειρηνικής διαμαρτυρίας πρέπει να τυχγάνει σεβασμού στην Γάζα και να μην χρησιμοποιείται δυσανάλογη βία.
 
Σύνταξη: Εύη Μουρουζη

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:51

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.