Κρεμλίνο: Καμία επαφή για συνάντηση Τραμπ – Πούτιν

Ουσιαστικές επαφές σχετικά με την ενδεχόμενη συνάντηση Πούτιν – Τραμπ προς το παρόν δεν υπάρχουν, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, υπενθυμίζοντας ότι πρόσφατα οι δύο ηγέτες είχαν συμφωνήσει να αναθέσουν στους υπουργούς Εξωτερικών να έρθουν σε επαφή για το θέμα αυτό.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σαφήνεια, οποιεσδήποτε ουσιαστικές επαφές σχετικά με το ενδεχόμενο αυτό δεν υπάρχουν, παρότι οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ είχαν συμφωνήσει να αναθέσουν στον ρώσο και τον αμερικανό υπουργούς Εξωτερικών να έρθουν σε επαφή. Προς το παρόν, παρά την εκδηλωθείσα ετοιμότητα και επιθυμία του αμερικανού προέδρου για μια τέτοια συνάντηση, δεν έγιναν κάποια βήματα. Περιμένουμε» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Πρόσφατα η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, είχε δηλώσει ότι ο Τραμπ είναι ανοιχτός για συνάντηση με τον Πούτιν, ωστόσο δεν υπάρχουν προς το παρόν κάποια τελικά σχέδια για αυτή. Η ίδια δήλωσε, επίσης, ότι προς το παρόν «τίποτα δεν έχει τελειώσει» σε σχέση με τον σχεδιασμό της συνάντησης των ηγετών των δύο χωρών.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ιταλικό περιοδικό Panorama είχε πει ότι ο Τραμπ κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πούτιν τον Μάρτιο είχε προτείνει να επισπεύσουν τη συνάντηση αυτή.

Ο Πεσκόφ επισήμανε παράλληλα ότι διπλωματικές επαφές μεταξύ των δύο χωρών «πραγματοποιούνται διαρκώς, είναι αδύνατον χωρίς αυτές, αλλά δεν είναι αυτές οι επαφές, στις οποίες συζητούνται οι ενδεχόμενες παράμετροι μιας τέτοιας ενδεχόμενης συνάντησης».

Πηγή:in.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:00

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.