Η Κίνα εγκατέστησε πυραύλους σε αμφισβητούμενη θαλάσσια περιοχή

Η Ουάσινγκτον προειδοποιεί το Πεκίνο ότι θα υπάρξουν συνέπειες από τη στρατιωτικοποίηση στη Νότια Σινική Θάλασσα, όπου σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, η Κίνα εγκατέστησε πρόσφατα πυραύλους Κρουζ.

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς ανέφερε ότι οι ανησυχίες της κυβέρνησης Τραμπ έχουν ήδη τεθεί στο Πεκίνο προειδοποιώντας ότι θα υπάρξουν συνέπειες βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.
Η Κίνα αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο, σύμφωνα με τις οποίες τον τελευταίο μήνα εγκαταστάθηκαν πύραυλοι κατά πλοίων και συστοιχίες πυραύλων επιφανείας-αέρος σε τρία προκεχωρημένα φυλάκια σε νησιά της Νότιας Σινικής Θάλασσας. Με την κίνηση αυτή η Κίνα ενισχύει τις διεκδικήσεις της για απόλυτη κυριαρχία στα νησιά Σπράτλι.
Η Κίνα διεκδικεί, μεταξύ άλλων και για ιστορικούς λόγους, την κυριαρχία των νησιών αυτών, τα οποία όμως αποτελούν αντικείμενο διενέξεων με πολλές άλλες γειτονικές χώρες όπως το Βιετνάμ, Φιλιππίνες και η Μαλαισία.
Υποστηρίζοντας τις διεκδικήσεις του, το Πεκίνο οικοδομεί στα νησιά πολιτικές εγκαταστάσεις αλλά και αεροδρόμια ικανά να υποδέχονται στρατιωτικά αεροσκάφη.
Η Ουάσινγκτον και άλλες δυτικές χώρες έχουν καλέσει επανειλημμένα τα ενδιαφερόμενα μέρη να διευθετηθούν διά της νομικής οδού το ζήτημα της κυριάρχιας καλώντας παράλληλα να γίνεται σεβαστή η ελευθερία της ναυσιπλοίας.

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:00

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.