Συνάντηση Τραμπ – Μέρκελ στις 27 Απριλίου

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ θα μεταβεί την 27η Απριλίου στην αμερικανική πρωτεύουσα, λίγες ημέρες μετά τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο και ενώ οι σχέσεις Ουάσιγκτον-Βερολίνου χαρακτηρίζονται από ένταση λόγω των βαθιών διαφορών μεταξύ των δύο ηγετών.

«Οι διμερείς σχέσεις και οι διπλωματικές προκλήσεις και οι προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων», δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους η Ουλρίκε Ντέμερ, εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης, ανακοινώνοντας την επίσκεψη.

«Με την ευκαιρία της επανεκλογής της Μέρκελ στον θώκο της καγκελαρίου, οι δύο ηγέτες θα επιβεβαιώσουν εκ νέου τη συνεργασία ΗΠΑ  - Γερμανίας- η βάση των διατλαντικών σχέσεων και της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ- σε μια χρονική στιγμή όπου τα δύο έθνη εργάζονται από κοινού για να αντιμετωπίσουν ένα ευρύ φάσμα γεωπολιτικών και οικονομικών προκλήσεων», σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Προς το παρόν δεν έχουν δημοσιοποιηθεί λεπτομέρειες της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου.

Αυτή η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί, ενώ Μέρκελ και Τραμπ δεν κρύβουν τις μεταξύ τους διαφωνίες για μια σειρά θεμάτων στρατηγικής σημασίας, όπως το ελεύθερο εμπόριο, η μετανάστευση και η κλιματική αλλαγή.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ καταφέρθηκε, πριν και μετά την εκλογή του, εναντίον της Γερμανίας γενικά και της Καγκελαρίου ειδικά για να καταγγείλει τα εμπορικά πλεονάσματα της χώρας, να απειλήσει τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας με την επιβολή αυστηρότερων δασμών και να επικρίνει την υποδοχή των προσφύγων από το 2015.

Επιπλέον, το Βερολίνο αναμένει από την ανάληψη καθηκόντων από τον Τραμπ, πριν από έναν και πλέον χρόνο, την άφιξη ενός νέου πρέσβη.

«Δεν αποτελεί μυστικό για κανέναν ότι οι γερμανο-αμερικανικές σχέσεις βρίσκονται σε καταστροφική κατάσταση. Σχεδόν κάθε εβδομάδα, ο Αμερικανός Πρόεδρος ασκεί κριτική στη (γερμανική) κυβέρνηση χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τίποτα», σημειώνει σήμερα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στον ιστότοπό του.

Η Άγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί στην Ουάσινγκτον με τον Ντόναλντ Τραμπ λίγο μετά την επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θα δειπνήσει με τον Αμερικανό Πρόεδρο την 23η Απριλίου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:24

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.