ΗΠΑ: 7 στρατιώτες νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου στο Ιράκ

Επτά Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερο που τους μετέφερε συνετρίβη χθες στο δυτικό Ιράκ, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος στον τομέα της άμυνας.

«Στο ελικόπτερο επέβαιναν επτά άνθρωποι, υποθέτουμε πως όλοι είναι νεκροί», εξήγησε ο εκπρόσωπος, λέγοντας πως όλοι οι επιβαίνοντες στο σκάφος ήταν Αμερικανοί στρατιώτες. Τέσσερις από αυτούς ανήκαν στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, διευκρίνισε ένας άλλος αξιωματούχος.

«Επρόκειτο για μια συνηθισμένη μεταφορά στρατευμάτων από το Ιράκ προς τη Συρία», δήλωσε ακόμη ο πρώτος αξιωματούχος, λίγο μετά την ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης (USCENTCOM, του στρατηγείου των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή), στην οποία αναφέρεται πως «η συντριβή δεν μοιάζει να είναι αποτέλεσμα εχθρικής δραστηριότητας».

Το ελικόπτερο, ένα HH-60 Pave Hawk, συνετρίβη γύρω στις 18:45 ώρα Γκρίνουιτς (20:45 ώρα Ελλάδας), διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, όπου αναφέρεται πως διεξάγεται έρευνα.

Ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποιεί στο Ιράκ ελικόπτερα και αεροσκάφη κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος το οποίο είχε καταλάβει μεγάλα τμήματα εδάφους βόρεια και δυτικά της Βαγδάτης το 2014 προτού ηττηθεί στρατιωτικά τον περασμένο χρόνο.

Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε τα πλήγματα κατά του ΙΚ τον Αύγουστο του 2014 στο Ιράκ προτού τα επεκτείνει στη γειτονική Συρία, στη διάρκεια μιας εκστρατείας όπου παρείχε εξοπλισμό και εκπαίδευση σε δυνάμεις που μάχονται το ΙΚ.

Η Βαγδάτη κήρυξε πέρυσι τη νίκη της κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης, αλλά το ΙΚ εξακολουθεί να εξαπολύει επιθέσεις στο βόρειο τμήμα της χώρας.

ΒΧ

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:56

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Διαταγή διεθνούς δικαστηρίου προς Ιρσαήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.