Χρήση στεροειδών είχαν κάνει οι τρομοκράτες του Λονδίνου

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο London Bridge και στο Borough Market της βρετανικής πρωτεύουσας είχαν πάρει στεροειδείς ουσίες πριν από την επίθεση, σύμφωνα με τοξικολογική ανάλυση που κατατέθηκε σε δικαστήριο του Λονδίνου.

Στις 3 Ιουνίου 2017, σε διάστημα λιγότερο των δέκα λεπτών, ο 27χρονος Κουράμ Μπατ, ο 30χρονος Ρασίντ Ρεντουάν και ο 22χρονος Γιουσέφ Ζαγκμπά είχαν επιτεθεί κατά του πλήθους με μικρό φορτηγό όχημα στη γέφυρα και στη συνέχεια με μαχαίρια στην παρακείμενη αγορά, σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους.

Στη συνέχεια οι δράστες, που φορούσαν ψεύτικα γιλέκα αυτοκτονίας, έπεσαν νεκροί από τα πυρά αστυνομικών.

Στο πλαίσιο προκαταρκτικής ακροαματικής διαδικασίας που προηγείται της δικαστικής έρευνας, ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας ανέφερε γραπτώς ότι η τοξικολογική έκθεση δείχνει πως στον οργανισμό των τριών δραστών ανιχνεύθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις της στεροειδούς ορμόνης DHEA.
Το ίδιο δικαστήριο σε αντίστοιχη διαδικασία για την τρομοκρατική επίθεση από τον Καλίντ Μαχμούντ στο Westminster Bridge και στην είσοδο του κοινοβουλίου τον Μάρτιο του 2017, που είχε στοιχίσει τη ζωή πέντε ανθρώπων, είχε επίσης λάβει τοξικολογική έκθεση που έδειχνε χρήση στεροειδών από το δράστη λίγο πριν από την επίθεση.
Η δικαστική έρευνα θα λάβει καταθέσεις από αστυνομικούς, αξιωματούχους της υπηρεσίας ασφαλείας MI5 και συγγενείς των θυμάτων, χωρίς να αποκαλυφθούν τα ονόματά τους.
Την ίδια ώρα, οι δύο Βρετανοί μέλη του ISIS που συνελήφθησαν από Κούρδους αντάρτες στη Συρία κατηγορούμενοι μεταξύ άλλων για τη δολοφονία περισσότερων από 20 ομήρων της ισλαμιστικής οργάνωσης, θα αφεθούν να εκδοθούν στις ΗΠΑ χωρίς βρετανικές αντιρρήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού Τύπου.
Ο 34χρονος Αλεξάντα Κότεϊ και ο 29χρονος Ελ Σαφί Ελσεΐχ ήταν μέλη της ομάδας Βρετανών βασανιστών του ISIS που ήταν γνωστοί ως ‘Beatles’, λόγω της βρετανικής προφοράς τους.
Ο πιο γνωστός εξ αυτών, ο Μοχάμεντ Εμουάζι ή αλλιώς Τζιχαντιστής Τζον, σκοτώθηκε το 2015 σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ενώ ο Έιν Ντέιβις καταδικάστηκε πέρυσι στην Τουρκία για τρομοκρατικά αδικήματα.

Πηγή : Θανάσης Γκαβός, ΡΙΚ Λονδίνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:37

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.