Ρωσία: 7 τραυματίες από επίθεση μαθητή με τσεκούρι

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση ενός εφήβου με τσεκούρι και κοκτέιλ Μολότοφ στους συμμαθητές του σε ένα σχολείο της Σιβηρίας, σύμφωνα με τις αρχές, μερικές ημέρες έπειτα από παρόμοιο περιστατικό που αναζωπύρωσε τη συζήτηση γύρω από την ασφάλεια των ρωσικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Στην Ουλάν-Ουντέ, στην Μπουριατία, κοντά στα σύνορα με την Μογγολία, ένας έφηβος 15-16 χρονών "επιτέθηκε σε μαθητές 12-13 ετών με ένα τσεκούρι και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σχολείο με μια φιάλη γεμάτη με εύφλεκτο υλικό", αναφέρει η ρωσική Επιτροπή Έρευνας σε ανακοίνωσή της.

Ο έφηβος που επιτέθηκε και συνελήφθη τραυμάτισε 7 ανθρώπους, οι δύο από τους οποίους είναι σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της περιφερειακής κυβέρνησης της Μπουριατίας Βιατσεσλάβ Τσιμπίκιαποφ, τις δηλώσεις του οποίου επικαλέστηκε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση που γίνεται αυτήν την εβδομάδα σε ένα ρωσικό σχολείο. Την Δευτέρα, δύο έφηβοι επιτέθηκαν με μαχαίρι σε ένα σχολείο της Περμ στα Ουράλια, προκαλώντας τον τραυματισμό 15 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των επιτιθέμενων, οι οποίοι αλληλομαχαιρώθηκαν.

Η πρώτη αυτή επίθεση αναζωπύρωσε τη συζήτηση γύρω από την ασφάλεια στα σχολεία, το οποίο αποτελεί ένα ευαίσθητο θέμα στη Ρωσία μετά το φονικό του 2004 σε ένα σχολείο του Μπεσλάν, στον Καύκασο, όπου μια ομάδα φιλοτσετσένων τρομοκρατών συνέλαβε ομήρους και σκότωσε 331 ανθρώπους, οι 186 εκ των οποίων ήταν μαθητές.

"Θα συζητήσουμε, θα δούμε γιατί απέτυχε το σύστημα ασφαλείας", δεσμεύτηκε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Όλγκα Γκολόντετς, τις δηλώσεις της οποίας επικαλείται το Ίντερφαξ, προσθέτοντας ότι συστάθηκε μια ομάδα εργασίας για το ζήτημα αυτό.

Τον Σεπτέμβριο, ένας 15χρονος είχε επιτεθεί με τσεκούρι σε καθηγήτριά του στη Μόσχα, τραυματίζοντας αυτήν και δύο μαθητές.

ΣΜ

Πηγή : ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:00

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.