Ξεπέρασε την Boeing σε παραγγελίες η Airbus

Οι έντονες διαβουλεύσεις για την επίτευξη συμφωνιών τις τελευταίες εβδομάδες του 2017 είχαν ως αποτέλεσμα η Airbus να ξεπεράσει την Boeing και να πάρει τα ηνία στην παγκόσμια αγορά αναφορικά με τις παραγγελίες αεροσκαφών για πέμπτη συνεχή χρονιά, αν και συνεχίζουν να υπάρχουν αμφιβολίες για το μέλλον του κύριου αεροσκάφους της, του Α380.  

Όπως μεταδίδει το Reuters η ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων ανέφερε ότι οι καθαρές παραγγελίες μετά τις ακυρώσεις αυξήθηκε κατά 52% σε 1.109 αεροσκάφη το 2017, σε σχέση με 912 που είχε η Boeing.

Χωρίς την αναπροσαρμογή που έγινε για να ληφθούν υπόψη οι ακυρώσεις οι χονδρικές παραγγελίες της Airbus ήταν 1.229 σε σχέση με 1.053 της Boeing.

Αφότου έφτασε σε κορύφωση το 2014, σύμφωνα με την Airbus η ζήτηση αεροσκαφών αυξάνεται πιο γρήγορα απ’ ότι αναμενόταν, αντικατοπτρίζοντας την πιο έντονη αεροπορική κίνηση καθώς οι οικονομίες ανά το παγκόσμιο αυξάνουν ταχύτητα.

«Η αγορά είναι απλώς πιο ισχυρή παντού», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής πωλήσεων της Airbus Τζον Λίχι.

Η Airbus επιβεβαίωσε ότι ο βασικός της στόχος για το 2017 για πάνω των 700 παραδόσεις έχει επιτευχθεί αφού έχει παραδώσει 718 αεροσκάφη σε πελάτες εντός του έτους, σημειώνοντας αύξηση 4% σε σχέση με τις παραδώσεις του 2016.

Η Boeing παρέμεινε ωστόσο ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αεροσκαφών για έκτο συνεχόμενο χρόνο με το ρεκόρ των 763 παραδόσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:07

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.