Ερντογάν: Η ΕΕ κούρασε την Τουρκία, ίσως λάβουμε αποφάσεις

Η ΕΕ κούρασε την Τουρκία σοβαρά και αυτό ίσως μας οδηγήσει σε μια απόφαση, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος Πρόεδρος είπε από την πλευρά του ότι θέλουν ένα μέλλον με την Τουρκία εντός της ΕΕ. Κατά τη συνέντευξη τύπου προκλήθηκε ένταξη μεταξύ του Τούρκου Προέδρου και Γάλλου δημοσιογράφου όταν ο τελευταίος αναφέρθηκε σε όπλα που στάλθηκαν στη Συρία. Ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον Γάλλο δημοσιογράφο ότι μιλάει με το στόμα της οργάνωσης FETO (κίνημα Γκιουλέν).


Συγκεκριμένα στη συνέντευξη τύπου, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφερόμενος στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας είπε ότι “ασφαλώς αυτό όπως έχει κουράσει σοβαρά εμά το ίδιο κούρασε και τον λαό. Ίσως αυτό μας οδηγήσει κατευθείαν σε μια απόφαση. Δεν έχουμε και πολύ διάθεση να λέμε συνεχώς ‘σας παρακαλούμε εντάξτε μας’. Αυτό το λέω από την Γαλλία, απευθύνομαι από τη Γαλλία”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι άνοιξαν 16 κεφάλαια από τα 35 αλλά δεν έκλεισαν. Ο Γάλλος Πρόεδρος είπε από την πλευρά του ότι η ΕΕ δεν συμπεριφέρθηκε πάντοτε καλά στην Τουρκία. “Θέλουμε ένα μέλλον με την Τουρκία εντός της ΕΕ”, ανέφερε.


Ένταση μεταξύ του Τούρκου Προέδρου και Γάλλου δημοσιογράφου προκλήθηκε όταν στην ερώτηση του τελευταίου έγινε αναφορά σε όπλα που στάλθηκαν στην Συρία. Ο Ταγίπ Ερντογάν ρώτησε αμέσως “ποιος έστειλε όπλα στη Συρία’ και ο δημοσιογράφος απάντησε ότι αναφέρεται στα φορτηγά που σταμάτησε η ΜΙΤ τον Ιαννουάριο του 2014 τα οποία μετέφεραν όπλα στη Συρία.  “Εσύ μιλάς με το στόμα FETO”, του είπε αμέσως ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Γάλλος δημοσιογράφος ανταπάντησε “Μιλάω σαν δημοσιογράφος”. Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι  αυτοί που έκαναν την επιχείρηση ήταν εισαγγελείς της FETO και αυτή τη στιγμή είναι στην φυλακή.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ρώτησε επίσης τον Γάλλο δημοσιογράφο γιατί δεν κάνει έρευνα και για τα 4 χιλιάδες φορτηγά που έστειλαν στη Συρία οι ΗΠΑ. “Αφού είσαι δημοσιογράφος κάνε έρευνα και γι αυτά. Γράψε και αυτά. Όταν κάνετε ερωτήσεις να είστε ευαίσθητοι σε αυτά. Και μην μιλάτε με το στόμα άλλου. Να ξέρετε ότι απέναντί σας δεν υπάρχει κάποιος που τα καταπίνει αυτά εύκολα. Μάθετε παρακαλώ να μην μιλάτε με το στόμα ενός FETO”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.


Ερωτηθείς για το θέμα των θεμελιωδών δικαιωμάτων αλλά και συγκεκριμένα για τον επιχειρηματία Οσμάν Καβάλα που εξακολουθεί να βρίσκεται στην φυλακή, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι είναι ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν, ενώ ανέφερε ότι έδωσε στον Τούρκο ομόλογό του  και λίστα με ονόματα δημοσιογράφων. “Ας γίνει μια προεργασία, αυτό είναι πιο αποτελεσματικό. Το να λέμε ονόματα αριστερά και δεξιά δεν έχει νόημα.

Στην διμερή μας συνάντηση συζητήσαμε τα ονόματα ένα ένα”, είπε ο Γάλλος Πρόεδρος ενώ ανέφερε ότι το θέμα της ελεθερίας της έκρασης είναι ένα και αδιαίρετο. Ο Τούρκος Πρόεδρος από την πλευρά του είπε πως ο Οσμάν Καβάλα έχει δικηγόρους και είναι καλοί, ωστόσο κάλεσε τη δημοσιογράφο να κάνει έρευνα για τους πρωταγωνιστές των γεγονότων του Γκεζί το 2013.



Πηγή: Άννα Ανδρέου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:24

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.