Τραμπ: Ρωσία και Κίνα είναι αντίπαλοί μας

Xωρίς να ανακοινώνει ανατρεπτική απόφαση, όπως ορισμένοι ανέμεναν, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε σε επιθετικό τόνο το νέο σχέδιο ασφαλείας των ΗΠΑ. Τον λόγο του ξεκίνησε εξαπολύοντας πυρά για την πολιτική προηγούμενων αμερικανών προέδρων, ενώ ως απειλή αντιμετώπισε την στάση Ρωσίας και Κίνας για τα συμφέροντα των ΗΠΑ. «Είναι αντίπαλοί μας» τόνισε συγκεκριμένα.

Από την Ουάσινγκτον, στην αίθουσα Ronald Reagan, ο Τραμπ αναφέρθηκε στους πυλώνες του σχεδίου του. Με επικριτικά λόγια μίλησε για Πακιστάν, Βόρεια Κορέα και πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ενώ στο απυρόβλητο δεν έμεινε η εξωτερική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση Ομπάμα.

Ο Τραμπ επανέλαβε τη θέση την οποία διατράνωνε και προτού εκλεγεί, διαμηνύοντας για άλλη μια φορά ότι τα συμφέροντα των Αμερικανών «είναι πάνω απ'όλα».

Αναφερόμενος, μάλιστα, στη νίκη του στις εκλογές του 2016, τόνισε ότι οι ψηφοφόροι αποφάσισαν να «κάνουν ισχυρή και πάλι την Αμερική».

Στις δηλώσεις αυτές προέβη, ενώ σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Τραμπ μετά τις αποκαλύψεις για την ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016 και εν μέσω νέων στοιχείων που βγαίνουν στο φως  για τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που ενοχοποιούν τον αμερικανό πρόεδρο.

«Η Αμερκή επιστρέφει και επιστρέφει δυνατή» δήλωσε ο Τραμπ χωρίς να να παρουσιάζει μετατόπιση από τις αρχικές επιδιώξεις του.

Ως «success story» παρουσίασε, δε, την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.

Παρουσιάζοντας τους τέσσερις πυλώνες του σχεδίου του, ο Τραμπ δεν αναφέρθηκε στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αντίθετα, στάθηκε στην ενίσχυση της αμερικανικής επιρροής, στοιχείο που αρκετοί εξέφρασαν βεβαιότητα ότι θα προβάλλει, στην προστασία των ΗΠΑ, στην αμερικανική ευημερία, και στην επίδειξη ειρήνης μέσω δύναμης.

Στο 68 σελίδων έγγραφο, το οποίο αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου επεξεργάζονται εδώ και 11 μήνες και παρουσιάστηκε πριν από την ομιλία Τραμπ, προβλέπεται η επιστροφή του αμερικανού προέδρου στις προεκλογικές του δεσμεύσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την μεταναστευτική πολιτική, η οποία αναμένεται να γίνει πιο σκληρή μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Παράγοντες, πάντως, του αμερικανικού κυβερνητικού επιτελείου έχουν προϊδεάσει τον κόσμο για αυτό το βήμα.

Πηγή: in.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:40

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.