Ο ΟΗΕ καλεί την Σ.Αραβία να άρει τον αποκλεισμό της Υεμένης

Tα Ηνωμένα Εθνη κάλεσαν τον συνασπισμό, υπό τη Σαουδική Αραβία, να άρει αμέσως και πλήρως τον αποκλεισμό  στην Υεμένη.

Αναφέρουν ότι παρά τη μερική άρση του αποκλεισμού η οποία επέτρεψε την παροχή ζωτικής βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονταν σε απελπιστική κατάσταση, η Υεμένη παραμένει υπό την απειλή ενός από τους μεγαλύτερους λιμούς της σύγχρονης εποχής.
 Τα Ηνωμένα Εθνη, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν από την πείνα αν δεν λάβουν επείγουσα βοήθεια σε τρόφιμα.
 Tην ίδια ώρα, ανοικτός σε διάλογο με τη Σαουδική Αραβία, σε περίπτωση κατά την οποία το Ριάντ άρει τον αποκλεισμό τον οποίο επιβάλλει στην χώρα της Αραβικής Χερσονήσου, δήλωσε ότι είναι ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Αλί Αμπντάλα Σάλεχ.
 Υποσχόμαστε στους αδελφούς και γείτονές μας, είπε ο Σάλεχ, ότι από τη στιγμή που θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός και άρση του αποκλεισμού, θα πραγματοποιήσουμε απευθείας διάλογο μέσω της νόμιμης αρχής που εκπροσωπείται από το Κοινοβούλιό μας.
 Αντιδρώντας το σιϊτικό, φιλοϊρανικό κίνημα των Χούτι, χαρακτήρισε τις δηλώσεις Σάλεχ πλήγμα κατά της συμμαχίας και της σύμπραξης, οι οποίες, όπως ανέφερε, αποκαλύπτουν την απάτη όσων διαβεβαιώνουν ότι μάχονται κατά της επίθεσης της Σαουδικής Αραβίας.
 Οι δυνάμεις του Σάλεχ, συμμαχώντας με τους Χούτι, πολεμούν από το 2015 κατά του στρατιωτικού συνασπισμού που ηγείται η Σαουδική Αραβία και που  επενέβη στην Υεμένη για να υποστηρίξει τον διάδοχο του, Μανσούρ Χάντι.
Σύνταξη: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Εύα Αργυρού

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:00

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.