Χαρίρι: Θα επιστρέψω στην Βηρυτό τις επόμενες μέρες

Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου Σάαντ αλ-Χαρίρι δήλωσε ότι θα μεταβεί στη Βηρυτό εντός των προσεχών ημερών και θα ανακοινώσει την θέση του για την κρίση στη χώρα του, ύστερα από συνομιλίες που θα έχει με τον πρόεδρο Μισέλ Αούν.

Ο Χαρίρι, θα βρίσκεται στη Βηρυτό στις 22 του μήνα, για την επέτειο της ανεξαρτησίας του Λιβάνου.
Οι δηλώσεις του έγιναν ύστερα από τις συνομιλίες στο Παρίσι με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, τον οποίο ευχαρίστησε για την υποστήριξή του.
Ο Γάλλος Πρόεδρος ανέλαβε μεσολαβητικό ρόλο για επίλυση της κρίσης, με εμπλεκόμενα μέρη την Σαουδική Αραβία αλλά και το Ιράν, το οποίο έχει επιρροή στη Λιβανική κυβέρνηση μέσω της οργάνωσης Χιζμπολλάχ.
Ο Χαρίρι, ο οποίος μαζί με την οικογένειά του, πήγε το πρωί στη Γαλλία, έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο Μακρόν, στο Μέγαρο των Ηλυσίων, με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού.
Ο κύριος Μακρόν, μετά τη συνάντηση, δεν προέβη σε δηλώσεις.
Στο μεταξύ, η Σαουδική Αραβία αποφάσισε να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Βερολίνο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου Σάαντ Χαρίρι εκρατείτο παρά την θέλησή του στο Ριάντ.
Λίγο πριν αναχωρήσει από το Ριάντ για το Παρίσι, ο Χαρίρι ανέφερε, σε μήνυμά του στο τουίτερ που απευθυνόταν στον κύριο Γκάμπριελ, πως δεν του είχε απαγορευθεί να εγκαταλείψει την Σαουδική Αραβία.
Ο Γκάμπριελ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Λιβάνιο ομόλογό του Γκεμπράν Μπασίλ στο Βερολίνο, είχε δηλώσει πως ο Λίβανος κινδυνεύει να ξανακυλήσει σε σοβαρές πολιτικές και ίσως στρατιωτικές αντιπαραθέσεις.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού, Μαρία Βρυωνίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:24

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.