Λίβανος: Eπιστρέφει σύντομα ο Χαρίρι από τη Σ. Αραβία

Ο παραιτηθείς Πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι διαβεβαίωσε χθες ότι θα επιστρέψει "πολύ σύντομα" στη χώρα του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι "ελεύθερος" στη Σαουδική Αραβία, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο του Λιβάνου.

"Εδώ είμαι ελεύθερος, εάν θελήσω να ταξιδέψω αύριο, θα ταξιδέψω" είπε ο Χαρίρι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε από το Ριάντ στο τηλεοπτικό δίκτυο Future, στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της παραίτησής του την 4η Νοεμβρίου.

Ο Χαρίρι γνωστοποίησε από την πρωτεύουσα της Σαουδική Αραβίας ότι παραιτείται και ορισμένοι πολιτικοί αξιωματούχοι διατύπωσαν ερωτήματα σχετικά με την ελευθερία κινήσεων του επικεφαλής της κυβέρνησης του Λιβάνου.

Μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωσή του, ο Σαάντ Χαρίρι δεν έχει επιστρέψει στη χώρα του, την ώρα που ο Πρόεδρος Μισέλ Αούν δηλώνει ότι δεν αποδέχεται την παραίτησή του, καθώς αναμένει να συναντηθεί μαζί του και να συζητήσουν. "Θέλω να επιστρέψω στον Λίβανο πολύ σύντομα για να ξεκινήσω τις απαραίτητες διαδικασίες που ορίζει το Σύνταγμα" διευκρίνισε ο Χαρίρι, αναφερόμενος στην παραίτησή του.

Νωρίτερα χθες ο Πρόεδρος Αούν είχε δηλώσει ότι η "ελευθερία" του παραιτηθέντα πρωθυπουργού είναι "περιορισμένη" στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της προεδρίας.

Στο μεταξύ, ο Yπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Κυριακή ότι ελπίζει ο Σάαντ αλ Χαρίρι, ο οποίος ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα από τη Σαουδική Αραβία ότι παραιτείται από το αξίωμα του Πρωθυπουργού του Λιβάνου, να επιστρέψει στη Βηρυτό "χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση".

Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του, ο Τζόνσον ανέφερε ότι συνομίλησε με τον ΥΠΕΞ του Λιβάνου Τζιμπράν Μπασίλ την Κυριακή και τον διαβεβαίωσε για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη του Λονδίνου προς τη Βηρυτό. Ο Τζόνσον τόνισε ότι ο Λίβανος "δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται σαν εργαλείο σε συγκρούσεις μέσω ενδιάμεσων" και ότι η ανεξαρτησία της χώρας αυτής θα πρέπει να γίνει σεβαστή.

 

Πηγή: KYΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:29

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.