Με επαίνους και φιλικές προσφωνήσεις πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Τράμπ- Ερντογάν

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε φίλο του τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά τις εντάσεις στις σχέσεις των δύο χωρών που προκλήθηκαν από την απόφαση της αμερικανικής δικαιοσύνης να ασκηθεί δίωξη σε τούρκους αστυνομικούς και σωματοφύλακες επειδή επιτέθηκαν σε διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσιγκτον τον Μάιο.

Σε συνάντησή τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Τραμπ επαίνεσε την ηγετική ικανότητα του τούρκου προέδρου, σημειώνοντας ότι ο Ερντογάν «έχει γίνει φίλος μου».  «Πιστεύω ότι τώρα είμαστε πιο κοντά από ποτέ», είπε ο αμερικανός πρόεδρος.
Νωρίτερα  η ιδιωτική φρουρά του Τούρκου Προέδρου επιτέθηκε ξανά σε διαδηλωτές που άνοιξαν πανό κατά τη διάρκεια ομιλίας του Ερντογάν σε εκδήλωση, που διοργάνωσε η Τουρκο- Αμερικανική Διευθύνουσα Επιτροπή (TASC) σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.


Πολύ καλή χαρακτήρισε ο Ερντογάν τη συνάντησή του με Τραμπ

Πολύ καλή χαρακτήρισε τη συνάντηση του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε μια λακωνική του δήλωση χθες το βράδυ. Η συνάντηση κράτησε 50 λεπτά ενώ τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τόνιζαν τη δήλωση Τραμπ αμέσως πριν την έναρξη της ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έγινε καλός του φίλος και είναι πιο κοντά από ποτέ.
Πηγές της τουρκικής προεδρίας ανέφεραν ότι και οι δύο εξέφρασαν την αντίθεσή τους με το δημοψήφισμα στο Βόρειο Ιράκ στις 25 Σεπτεμβρίου λέγοντας ότι ένα τέτοιο βήμα θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Τραμπ και Ερντογάν συμφώνησαν επίσης για τον αγώνα εναντίον όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων. Ωστόσο ο Τούρκος Πρόεδρος παραπονέθηκε για την απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου εναντίον της προσωπικής φρουράς του που είχε εμπλακεί σε επεισόδια κατά την επίσκεψή του τον περασμένο Μάιο στις ΗΠΑ. Επίσης ο Ταγίπ Ερντογάν παραπονέθηκε και για τον εξοπλισμό Κούρδων της Συρίας από τις ΗΠΑ.
Πάντως σε συνέντευξή του πριν από τη συνάντηση, ο Τούρκος Πρόεδρος σε συνέντευξή του στο Ρώυτερς είπε ότι το Σαββατοκυρίακο θα περάσει από την τουρκική εθνοσυνέλευση υπόμνημα με το οποίο θα επιτρέπεται στον τουρκικό στρατό να πολεμήσει πέραν των συνόρων της Τουρκίας. Ο Τούρκος Προεδρος αναφέρθηκε και στη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Ρωσία με βάση την οποία θα μπορεί ο τουρκικός στρατός να εγκατασταθεί στο Ίντλιμπ της Συρίας. Όπως είπε οι  Ρώσοι θα διασφαλίσουν την ασφάλεια στη Συρία πέραν του Ίντλιπ και η Τουρκία στο Ίντλιμπ. “Αυτό δεν είναι εύκολο καθήκον”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν. Στην ίδια συνέντευξη ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι πρέπει οι ΗΠΑ να εκδώσουν τον Γκιουλέν στην Τουρκία. Προειδοποίησε επίσης ότι ο εξοπλισμός Κούρδων Συρίας θα βλάψει την Ουάσινγκτον  και τους συμμάχους.

Πηγή: ΑΠΕ, Αννα Αντρέου , ΡΙΚ Τουρκία

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:38

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου
07:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.