96 οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στο Μεξικό, εκατομμύρια χρειάζονται βοήθεια

Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε το Μεξικό την περασμένη εβδομάδα είχε ως αποτέλεσμα 2,5 εκατ. άνθρωποι να χρειάζονται βοήθεια και απολογισμό 96 νεκρών, σύμφωνα με τις αρχές, τη Δευτέρα καθώς οι αρμόδιοι τρέχουν να παράσχουν τρόφιμα και νερό στις επηρεαζόμενες κοινότητες στο φτωχό νότο.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο κυβερνήτης της πολιτείας Οαξάκα Αλεχάντρο Μουράτ δήλωσε στην τοπική τηλεόραση ότι ο απολογισμός νεκρών στην πολιτεία έχει ανέλθει στους 76. Είπε ότι σύμφωνα με προκαταρκτικές εκθέσεις τουλάχιστον 12.000 οικίες έχουν υποστεί ζημιές και προειδοποίησε ότι αυτός ο αριθμός πιθανόν να αυξηθεί.
Ο κ. Μουράτ ανέφερε επίσης ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι στην πολιτεία χρειάζονται τροφή, νερό, ηλεκτρισμό και βοήθεια για να οικοδομήσουν και πάλι τα σπίτια τους ενώ  σύμφωνα με αξιωματούχους 1,5 εκατ. άνθρωποι επηρεάστηκαν στην γειτονική πολιτεία Τσιάπας, η οποία βρισκόταν και πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.
«Είμαστε ενωμένοι στην αντιμετώπιση αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης», ανέφερε ο κ. Μουράτ.
Ο σεισμός της κλίμακας 8,1 ρίχτερ ταρακούνησε την πόλη του Μεξικού και έσπειρε την καταστροφή στο πιο στενό σημείο του Μεξικό στον ισθμό του Τεχουαντεπέκ.
Έχουν καταγραφεί δεκαέξι νεκροί στην πολιτεία Τσιάπας και τέσσερις στη γειτονική Ταμπάσκο. Μεγάλος αριθμός νεκρών στην Οαξάκα, προέρχεται από την πόλη Χουτσιτάν, όπου καταστράφηκαν πάνω από 5.000 σπίτια.
Ο σεισμός, ο πιο ισχυρός που έχει πλήξει το Μεξικό σε πάνω από οκτώ δεκαετίες, ήταν πιο δυνατός από τον σεισμό του 1985 που είχε προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων στην πόλη του Μεξικό. Ωστόσο το μεγαλύτερο βάθος και απόσταση του προστάτευσε την πρωτεύουσα από πιο σοβαρές ζημιές.
Ο Πρόεδρος της χώρας Ενρίκε Πένα Νιέτο ανακοίνωσε τριήμερο πένθος την Παρασκευή και υποσχέθηκε να οικοδομήσει εκ νέου τις πόλεις και τα χωριά που καταστράφηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:51

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.