Διεθνής καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στην Ισπανία

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδίκασαν την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς την Ισπανία.
 Διαβεβαίωσαν, επίσης, ότι θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να συνδράμουν τις ισπανικές αρχές.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη και εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην Κυβέρνηση και το λαό της Ισπανίας. Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο την αποτρόπαια τρομοκρατική ενέργεια στη Βαρκελώνη.

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, στον Ισπανό Πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι και στον ισπανικό λαό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη. Συγκεκριμένα, η δήλωση του Ζ.Κ. Γιούνκερ αναφέρει τα εξής: "Με μεγάλη θλίψη και αγωνία πληροφορήθηκα την τρομοκρατική επίθεση που έπληξε την καρδιά της Βαρκελώνης σήμερα το απόγευμα. Στέλνω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων, καθώς και στον πρωθυπουργό Ραχόι και τον λαό της Ισπανίας. Οι σκέψεις μου είναι με τους ανθρώπους της Βαρκελώνης". "Η σκέψη μου", προσθέτει, "βρίσκεται ιδιαίτερα στους ηρωικούς ανθρώπους που έτρεξαν προς τον κίνδυνο να βοηθήσουν τους άλλους και στις δυνάμεις ασφαλείας που εργάζονται για να κρατήσουν τον κόσμο ασφαλή. Η Επιτροπή είναι πλήρως στη διάθεση των ισπανικών αρχών για κάθε αναγκαία βοήθεια. Αυτή η δειλή επίθεση σκόπιμα στοχεύει εκείνους που απολαμβάνουν τη ζωή και μοιράζονται χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους. Ποτέ δεν θα φοβηθούμε από μια τέτοια βαρβαρότητα".

Εξάλλου, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε πριν από λίγο την "αλληλεγγύη της Γαλλίας" στην Ισπανία, μετά την "τραγική επίθεση" η οποία έπληξε τη Βαρκελώνη.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, καταδίκασε σε ανάρτησή του στο Twitter την "τρομοκρατική επίθεση" στη Βαρκελώνη και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να συνδράμει τις αρχές της Ισπανίας.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Ρεξ Τίλερσον, διαβεβαίωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι "έτοιμη να συνδράμει" τις ισπανικές αρχές, μετά την επίθεση που διαπράχθηκε. "Οι τρομοκράτες σε όλον τον κόσμο πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους είναι αποφασισμένοι να τους βρουν και να τους προσαγάγουν στη δικαιοσύνη", τόνισε ο Τίλερσον κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιάπωνα ομόλογό του Τάρο Κόνο και τους Υπουργούς Άμυνας των δύο κρατών.

Πηγή : ΑΠΕ , ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:25

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Μίνι ανασχματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Διαταγή διεθνούς δικαστηρίου προς Ιρσαήλ
20:52
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.