Σεούλ:Η Βόρεια Κορέα να μην ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές

Προειδοποίηση στη Βόρεια Κορέα ότι θα «περάσει μία κόκκινη γραμμή» εάν οπλίσει διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο με πυρηνική κεφαλή απηύθυνε ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας Μουν Τζέι-ιν, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ του έχει υποσχεθεί ότι θα τον συμβουλευτεί πριν αναλάβει στρατιωτική δράση στη Χερσόνησο.

Η προειδοποίηση Μουν ήλθε υπό τη σκιά της έντασης που επικρατεί στις τελευταίες εβδομάδες στην Κορεατική Χερσόνησο, μετά τις δύο επιτυχημένες δοκιμές διηπειρωτικών βλημάτων από τον Βορρά και την ανταλλαγή απειλών ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και την Ουάσιγκτον.Σε τηλεοπτικό διάγγελμα με αφορμή τις πρώτες 100 ημέρες της προεδρίας του, ο κ. Μουν προσπάθησε να στείλει μήνυμα ειρήνης, υποσχόμενος ότι «ποτέ ξανά δεν θα υπάρξει πόλεμος στην Κορεατική Χερσόνησο».Τόνισε ότι ακόμα και υπό συνθήκες τεράστιας πίεσης η κρίση στις σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα πρέπει να λύνεται ειρηνικά, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αυτή είναι η πολιτική και των Ηνωμένων Πολιτειών.Στο πλαίσιο αυτό, είπε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ του έχει υποσχεθεί ότι θα επιζητήσει τη σύμφωνη γνώμη της Σεούλ προτού διατάξει τυχόν στρατιωτικές ενέργειες εναντίον του Βορρά. «Κανείς δεν μπορεί να λάβει μια απόφαση για στρατιωτική δράση στην κορεατική χερσόνησο χωρίς τη δική μας συναίνεση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουν.Προσέθεσε μάλιστα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει ειδικό απεσταλμένο στη Βόρεια Κορέα ώστε να τονωθεί ο διπλωματικός διάλογος, ωστόσο διευκρίνισε πως αυτό θα γίνει μόνο αν η Πιονγκγιάνγκ σταματήσει τις προκλήσεις. Παρά τις διαβεβαιώσεις του νοτιοκορεάτη ηγέτη πάντως, δύο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ εξέφρασαν διαφορετικές στρατηγικές απόψεις για το ενδεχόμενο στρατιωτικής λύσης.Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δήλωσε την Τετάρτη ότι «όλες οι επιλογές» παραμένουν στο τραπέζι.Ωστόσο, ο υπεύθυνος στρατηγικής του Ντοναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, δήλωσε ότι δεν υπάρχει «στρατιωτική λύση» στις πυρηνικές απειλές της Βόρειας Κορέας λόγω του βεληνεκούς του πυροβολικού της Πιονγκγιάνγκ, που μπορεί πολύ εύκολα να χτυπήσει την περιοχή της Σεούλ, όπου κατοικούν περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι.«Μέχρι να λύσει κάποιος αυτό το σκέλος της εξίσωσης και να μου δείξει ότι 10 εκατ. άνθρωποι στη Σεούλ δεν θα πεθάνουν μέσα στα πρώτα 30 λεπτά από τη χρήση συμβατικών όπλων, δεν γνωρίζω για τι πράγμα μιλάτε, δεν υπάρχει στρατιωτική λύση εδώ», δήλωσε ο κ. Μπάνον στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα The American Prospect.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:26

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.