Ρωσία και Λευκός Οίκος υπερασπίζονται τον υιό Τραμπ

Δεν υπάρχει τίποτα για διερεύνηση» στις επαφές της ρωσίδας δικηγόρου με τον υιό Τραμπ λέει το Κρεμλίνο, δηλώνοντας το ίδιο «άγνοια» για τις συνομιλίες και υποστηρίζοντας εμμέσως τον Τραμπ τον νεότερο.


Ο ίδιος πρόεδρος των ΗΠΑ υπερασπίστηκε την αθωότητα του γιου του μιλώντας (χωρίς να παραλείψει να καταφύγει σε μάλλον δραματικούς τόνους) για «το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην πολιτική Ιστορία».

Η θύελλα έχει τυλίξει τον Λευκό Οίκο επειδή, μετά και την (καθόλου οικειοθελή) δημοσίευση των mail του υιού Τραμπ, επαναφέρει την εικόνα πως η ομάδα του Τραμπ καλωσόρισε ρωσική βοήθεια για να νικήσει την Κλίντον. Στο φόντο βρίσκονται εδώ και μήνες οι σκιές για ρωσική εμπλοκή στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία.

Η εν λόγω ρωσίδα δικηγόρος, η Ναταλία Βεσελνίτσκαγια, που εμφανίστηκε να προσφέρει στον υιό Τραμπ «ενοχοποιητικά στοιχεία» για την Κλίντον παρουσιάζεται στα mail του μεσάζοντα -χωρίς, φυσικά αυτό να σημαίνει ότι όντως είναι- ως «κυβερνητική ρωσίδα δικηγόρος». Τόσο η ίδια, σήμερα, όσο και η Μόσχα, το αρνούνται κατηγορηματικά.

Ο υιός Τραμπ έβγαλε μόνος του τα mail στο Twitter επειδή οι New York Times ήταν έτοιμοι να τα δημοσιεύσουν. Συμπλήρωσε πως ο πατέρας του δεν γνώριζε τίποτα για τις επαφές του με την Βεσελνίτσκαγια.

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στο θέμα αναφέρθηκε και η ρωσική ηγεσία.

«Δεν υπάρχει τίποτα για να διερευνηθεί στις επαφές της Βεσελνίτσκαγια με την ομάδα του αμερικανού προέδρου» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, στην πιο σαφή του δήλωση που κινείται σε παράλληλη γραμμή με εκείνη του Τραμπ, ο οποίος θέλει να υποβαθμίσει την υπόθεση.

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα για την συνάντηση της δικηγόρου με συνεργάτες του Τραμπ, δεν έχουμε καμία σχέση με τη δικηγόρο» υπογράμμισε επίσης ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Ο αμερικανός πρόεδρος, είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος, «βρίσκεται υπό άνευ προηγουμένου πίεση».

Λίγο προηγουμένως είχε αναφερθεί στην υπόθεση και ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Έμαθα με έκπληξη ότι μία ρωσίδα δικηγόρος και ο γιος του Τραμπ κατηγορούνται ότι συναντήθηκαν» είπε ο ρώσος ΥΠΕΞ. «Για εμένα, αυτό είναι τρελό» συμπλήρωσε.

«Τι πρόβλημα ή απειλή μπορεί να υπάρξει από το ότι ο οποιοσδήποτε μίλησε με κάποιον δικηγόρο;» αναρωτήθηκε, λέγοντας σε άλλο σημείο πως πρόκειται για απόπειρα «σοβαρών ανθρώπων να δημιουργήσουν ζήτημα εκ του μη όντος».

Από την πλευρά του Λευκού Οίκου, ο ίδιος ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τον γιο του, λέγοντας πως είναι αθώος, και τον επαίνεσε για την κίνηση του να δημοσιεύσει τα mail.

«Ο γιος μου Ντόναλντ έκανε χθες καλή δουλειά» έγραψε την Τετάρτη. «Ήταν ανοικτός, διαφανής και αθώος. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην πολιτική Ιστορία. Λυπηρό!» έγραφε το tweet του προέδρου.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:08

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.