Συνελήφθη ο πατέρα του Σαλμάν Αμπέντι - αποκαλύψεις για τον δράστη

O πατέρας του βομβιστή αυτοκτονίας του Μάντσεστερ προστέθηκε στη λίστα των συλληφθέντων για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Η σύλληψή του ανακοινώθηκε από τις αρχές της Λιβύης όπου ζει, λίγο μετά από την ανακοίνωση σύλληψης και του μικρότερου γιου του Χασέμ, που επίσης βρισκόταν στην Τρίπολη.

Νωρίτερα, μιλώντας από τη λιβυκή πρωτεύουσα ο Ραμαντάν Αμπέντι είχε υποστηρίξει ότι ο γιος του Σαλμάν είναι αθώος.

Οι λιβυκές αρχές υποστηρίζουν ότι πιθανότατα οι συλληφθέντες στην Τρίπολη είχαν γνώση του τρομοκρατικού σχεδίου του Σαλμάν Αμπέντι.

Ο μικρότερος αδελφός του βομβιστή αυτοκτονίας θεωρείται ύποπτος για διασυνδέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, είπε σήμερα εκπρόσωπος Τύπου των λιβυκών αντιτρομοκρατικών δυνάμεων.

Εν τω μεταξύ το Sky News μετέδωσε αποκλειστικές πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο Σαλμάν Αμπέντι μεγάλωσε στο νότιο Μάντσεστερ σε κοντινή απόσταση από νεαρούς Βρετανούς που μετέπειτα ριζοσπαστικοποιήθηκαν και εντάχθηκαν στις τάξεις του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και στο Ιράκ. Μεταξύ αυτών και ένας από τους πιο δεινούς στη στρατολόγηση νέων μελών τζιχαντιστής, ο Ράφαελ Χόστι.

Σε μία άλλη εξέλιξη οι New York Times αποκάλυψαν ακριβέστατες λεπτομέρειες για τον εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδότησε ο δράστης στο Manchester Arena, συνοδευόμενες μάλιστα από επιτόπιες φωτογραφίες της σήμανσης.

Η δημοσιοποίηση αυτών των πληροφοριών από την αμερικανική εφημερίδα έγινε λίγες ώρες αφότου η Βρετανίδα Υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ επέπληξε δημοσίως του Αμερικανούς αξιωματούχους ασφαλείας για προηγούμενη διαρροή πληροφοριών για την τρομοκρατική επίθεση που είχαν λάβει εμπιστευτικά από τις βρετανικές αρχές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:24

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.