Το 10% του δυναμικού της θα μειώσει η Ford

Ο γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford θα περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας διεθνώς, με τις μειώσεις να αναμένονται να φτάσουν στο σύνολό τους το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, αργά τη Δευτέρα.

Πηγή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι μεγάλες μειώσεις των θέσεων εργασίες προγραμματίζονται να γίνουν στην Ford τις επόμενες μέρες επηρεάζοντας ως και 20.000 υπαλλήλους. Η Ford, δεύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων, εργοδοτεί 202.000 υπαλλήλους διεθνώς.
Αυτή η εξέλιξη έρχεται μια περίοδο που η εταιρεία προσπαθεί να αντιμετωπίσει επιβράδυνση πωλήσεων μετά από αρκετά χρόνια ανάπτυξης. Τον Απρίλιο πούλησε 214.695 οχήματα, περίπου 7,2% λιγότερα από τον ίδιο μήνα του προηγούμενου χρόνου.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ford Μάικ Μοράν ανέφερε ότι οι άμεσοι στόχοι της εταιρείας «περιλαμβάνουν ενίσχυση των πυλώνων κερδοφορίας των κύριων εργασιών μας, μεταμορφώνοντας τους τομείς με χαμηλές αποδόσεις των κυρίων εργασιών μας και επενδύοντας δυναμικά αλλά συνετά σε αναδυόμενες ευκαιρίες».
Προς αυτό το σκοπό, η Ford θα καταβάλει προσπάθειες για «να μειώσει το κόστος και να γίνει όσο το δυνατόν λιτή και αποτελεσματική γίνεται», είπε ο κ. Μοράν ο οποίος δεν είχε σχόλιο αναφορικά με τις φήμες για τις μεγάλες μειώσεις στο εργατικό δυναμικό.
«Δεν έχουμε ανακοινώσει οποιεσδήποτε νέες δράσεις αποτελεσματικότητας ανθρώπινου δυναμικού, ούτε και σχολιάζουμε θεωρίες», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:34

Τελευταιες Ειδησεις

08 Μαΐου
Τετ α τετ Νετανιάχου με επικεφαλής CIA
20:54
Κλιμακώνεται η βία μεταξύ Ισραήλ - Χιζμπολάχ στα σύνορα του Λιβάνου
20:51
Δέσμευση για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα
18:49
Επανέλαβε τους ίδιους προκλητικούς όρους περί κυριαρχικής ισότητας ο Τατάρ
18:40
Δίκη για τραγωδία στο Μάτι: Ασκήθηκε έφεση κατά της δικαστικής απόφασης
18:01
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 8 Μαΐου 2024
18:00
Ζαχάροβα: H Μόσχα  δεν βλέπει ειρηνευτική διευθέτηση στη Γάζα
17:49
Ανεστάλη με παρέμβαση του υπουργού εργασίας η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας
17:46
Αμερικανίδα πρέσβειρα: H προβλήτα θα μετακινηθεί μόλις το επιτρέψει ο καιρός
17:09
Ρωσία: Εξαιρετικά επικίνδυνη τυχόν αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία
17:07
Σε επ’ αόριστον απεργία οι εργαζόμενοι στο λιμάνι Λάρνακας
17:01
Πυρκαγιά  σε περιοχή μεταξύ Ύψωνα και Κολοσσίου
16:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.