Η ΕΕ έτοιμη να ανταποκριθεί στην επιδημία Ebola

Η ΕΕ βρίσκεται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για να αντιμετωπίσει την κατάσταση που έχει προκύψει μετά την εκδήλωση Ebola στα βορειοανατολικά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων και  Συντονιστής της ΕΕ για τον Ebola  Χρήστος Στυλιανίδης.

"Μετά την κήρυξη της επιδημίας Ebola στα βορειοανατολικά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, η ΕΕ δεσμεύεται πλήρως να παράσχει κάθε αναγκαία στήριξη", δήλωσε ο Επίτροπος και τόνισε ότι "οι εθνικές αρχές, με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) και των εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα καθώς και των διεθνών ιατρικών ΜΚΟ, έθεσαν σε εφαρμογή τα πρώτα μέτρα για να ανταποκριθούν στην κατάσταση".

Ο Επίτροπος υπενθυμίζει ότι "το Κέντρο Συντονισμού απόκρισης έκτακτης ανάγκης (ERCC) της Κομισιόν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα ετοιμότητας για ενδεχόμενη παρέμβαση της ΕΕ σε περίπτωση που χρειαστεί η επέμβαση του Ευρωπαϊκού Ιατρικού Σώματος, ή η παροχή  υλικοτεχνικών δυνατοτήτων".

"Από αυτή την άποψη, είμαστε σε στενή επαφή με τα κράτη μέλη", συμπληρώνει.

"Σε αυτές τις πρώτες ημέρες της επιδημίας, προτεραιότητα μας πρέπει να είναι η διατήρηση στενού και αποτελεσματικού συντονισμού με τις εθνικές αρχές, την ΠΟΥ, τα κράτη μέλη της ΕΕ, τους διεθνείς εταίρους και τις ΜΚΟ στην περιοχή", λέει ο Επίτροπος Στυλιανίδης.

Η ΕΕ βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της επιδημίας του Ebola στη Δυτική Αφρική το 2013-2016. Κατά τον Επίτροπο Στυλιανίδη, αυτή η νέα εστία αποτελεί "έντονη υπενθύμιση ότι οφείλουμε να επαγρυπνούμε". "Η επαγρύπνηση, η έγκαιρη προειδοποίηση, ο συντονισμός και η ετοιμότητα είναι τα καλύτερα εργαλεία για την αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης της εστίας", καταλήγει ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Γράφει:ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:34

Τελευταιες Ειδησεις

07 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 7 Μαΐου 2024
21:35
Ουάσινγκτον: Αντίθετη σε μια ευρείας κλίμακας χερσαία επίθεση στη Ράφα
20:46
Νετανιάχου: Η πρόταση εκεχειρίας απέχει μακράν από τις απαιτήσεις του Ισραήλ
20:36
Ανθρωπιστική παύση αμέσως ζητούν τα κράτη μέλη της ΕΕ
19:17
Νέος πρωθυπουργός της Σκωτίας ο Τζον Σουίνι
19:09
Γεωργία , θα σε θυμόμαστε για πάντα
18:52
Απόψε ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision
17:41
Νέα προσπάθεια για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
17:33
Η Ουκρανία λέει ότι απέτρεψε ρωσικό σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι
16:27
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 7/5/2024
16:13
Περισσότεροι από 34.000 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας
15:47
Χαρτσιώτης: Η αστυνομία δεν θα διστάσει να αποδώσει ευθύνες και σε γονείς (ΒΙΝΤΕΟ)
13:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.