Συμφωνία Ρωσίας - Τουρκίας για πυραύλους S-400

Η Ρωσία και η Τουρκία κατέληξαν επί της ουσίας σε συμφωνία στο ζήτημα της αγοράς συστοιχιών του αντιαεροπορικού συστήματος πυραύλων S-400 ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες που αφορούν την τιμή και την από κοινού κατασκευή των συστημάτων αυτών, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παραμονές της επίσκεψης του Tούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ρωσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου.

"Συνεχίζουμε τις συνομιλίες σε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τους S-400, συμπεριλαμβανομένης και της τιμής και της από κοινού κατασκευής" γράφει η εφημερίδα Milliyet επικαλούμενη τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών.

Ο Τσαβούσογλου προσέθεσε επίσης ότι η Τουρκία προτίθεται να αγοράσει ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας τύπου S-400 καθώς "πρέπει να ενισχύσει τις δυνατότητες της στην αντιαεροπορική άμυνα".

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να αγοράσει η Τουρκία παρόμοια συστήματα από χώρες του ΝΑΤΟ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι "η Τουρκία θα ήθελε να τα αγοράσει από το ΝΑΤΟ, αλλά εκείνες (οι χώρες της Συμμαχίας) δεν έκαναν κάποια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση".

Στις 21 Απριλίου ο Τούρκος υπουργός Αμύνης Φικρί Ισίκ είχε δηλώσει, ότι οι συνομιλίες με την Ρωσία για την αγορά του αντιαεροπορικού συστήματος πυραύλων S-400 βρίσκονται σε τελικό στάδιο.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:49

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
18:00
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.