Αποζημίωση σε 57χρονο Ιταλό για όγκο στον εγκέφαλο λόγω χρήσης κινητού

Σε μια απόφαση-σταθμό, δικαστήριο στην Ιταλία αποφάνθηκε ότι η εκτεταμένη χρήση κινητού τηλεφώνου από έναν 57χρονο για σκοπούς εργασίας, του προκάλεσε όγκο στον εγκέφαλο, ευτυχώς καλοήθη.

Η απόφαση, η οποία μπορεί να εφεσιβληθεί,  εκδόθηκε στις 11 Απριλίου αλλά γνωστοποιήθηκε μόλις χθες από δικαστήριο στην βόρεια πόλη Ιρβέα της Ιταλίας. Ο ενάγων θα αποζημιωθεί από το κράτος με καταβολή σύνταξης ανικανότητας 500 ευρώ το μήνα.Ο Ρομπέρτο Ρομέο κατέθεσε ότι τα καθήκοντα της εργασίας του περιελάμβαναν εκτεταμένη χρήση κινητού για πολλές ώρες την ημέρα. "Για 15 χρόνια μιλούσα στο κινητό πολλές ώρες, από το αυτοκίνητο, σε συναδέλφους για θέματα δουλειάς, ήταν μέσα στα καθήκοντά μου", ανέφερε.Οι δικηγόροι του Στέφανο Μπερτόνε και Ρενάτο Αμπρόσιο επεσήμαναν το γεγονός ότι για πρώτη φορά στο κόσμο δικαστήριο αναγνωρίζει τους κινδύνους για την υγεία και ειδικά τη διασύνδεση του κινητού με την δημιουργία όγκου στον εγκέφαλο.Δήλωσαν ότι στόχος δεν είναι να δαιμονοποιηθεί η χρήση κινητών αλλά να γίνουν συστάσεις για σωστή χρήση του.Ο ενάγων δήλωσε πως άρχισε να νοιώθει ότι το δεξί του αυτί ήταν μπλοκαρισμένο και όταν πήγε στον γιατρό, το 2010, διαγνώστηκε με όγκο. Ο όγκος ήταν καλοήθης όμως ο ενάγων έχασε την ακοή του καθώς οι γιατροί έπρεπε να αφαιρέσουν τον ακουστικό του νευρώνα. Ο 57χρονος απώλεσε το 23% των κινητικών του ικανοτήτων, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:57

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΡΣΙΝ ΤΑΤΑΡ (13)
21:39
ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ (12)
21:36
ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ (11)
21:34
ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ (10)
21:33
ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (9)
21:31
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ (8)
21:30
ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΘΥΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (7)
21:29
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (6)
21:27
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (5)
21:26
ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΓΑΖΑ: ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ; (4)
21:25
ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ (3)
21:24
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (2)
21:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.