Αμφισβητεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο Κιλιτσντάρογλου

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αμφισβήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατηγορώντας την Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή (YSK), ενώ ανέφερε ότι το ποσοστό που λέει όχι στο σύνταγμα είναι τουλάχιστον 50%. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ανώτατης Επιτροπής Εκλογών απάντησε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που θεωρούνται έγκυρα ψηφοδέλτια χωρίς σφραγίδα, το ίδιο έγινε και σε προηγούμενες εκλογές.

Σε δηλώσεις του αργά χθες το βράδυ ο  Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή (YSK) έφερε σε κατάσταση αμφισβήτησης το δημοψήφισμα λέγοντας πως “δεν μπορεί να αλλάξουν οι κανόνες εν μέσω του αγώνα”. Όπως είπε αυτό δεν το βρίσκουν σωστό, προσθέτοντας πως το YSK επισκίασε την απόφαση του λαού.
Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως παρόλο που οι όροι δεν ήταν ίσοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να στηρίξουν τη δημοκρατία, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον το 50% του λαού λέει όχι σε αυτό το σύνταγμα. Ανέφερε ότι εκείνοι που υπερασπίστηκαν το ναι βγήκαν εκτός νομικών ορίων.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής Σαντί Γκιουβέν ανέφερε πως υπήρξαν πολλά παράπονα για ψηφοδέλτια χωρίς σφραγίδα και ενόσω δεν μπορούσε να αποδειχθεί ότι ήρθαν ψηφοδέλτια ‘από έξω’ θεωρήθηκαν έγκυρα. Όπως είπε τα ψηφοδέλτια παραδόθηκαν πριν αρχίσουν οι εκλογές στην επιτροπή εκλογών της κάθε κάλπης, ενώ σε κάθε εκλογική επιτροπή αποτελείτο από εφτά άτομα με εκπροσώπους από πέντε τουλάχιστον κόμματα. Τα πρακτικά τους παραδόθηκαν με τις υπογραφές τους στο YSK. Σε όλες τις κάλπες υπήρχαν μέλη του ΑΚΡ και του CHP.

Πηγή: Άννα Ανδρέου, ΡΙΚ Τουρκία

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:00

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.