55 εκατομμύρια Τούρκοι καλούνται να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα

Πάνω από 55 εκατομμύρια Τούρκοι καλούνται σήμερα να πάνε στις κάλπες για να αποφασίσουν αν η Τουρκία θα περάσει σε προεδρικό σύστημα ή σε κοινοβουλευτικό.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8.00 το πρωί και θα κλείσουν στις 17.00. Στην ανατολική Τουρκία οι κάλπες άνοιξαν στις 7.00 και θα κλείσουν 16.00.Η τελευταία μέρα της προεκλογικής εκστρατείας πέρασε με κόντρα μεταξύ των εταιρειών δημοσκοπήσεων οι οποίες προέβλεπαν άκρως διαφορετικά αποτελέσματα. Ο πρόεδρος της εταιρείας Avrasya (ΑΚΑΜ) Κεμάλ Οζκιράζ χαρακτήρισε ανοησίες το ποσοστό του 60% που δίνει η εταιρεία A&G υπέρ του ναι. “Ακόμη και να μην υπάρξουν απώλειες αν ενώσεις όλη τη δεξιά δεν βγαίνει 60%. Που είναι εκείνοι της δεξιάς που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ‘οχι’; Που είναι η Μεράλ Ακσενέρ; Το Κόμμα Ευημερίας;”, ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας ΑΚΑΜ η οποία προβλέπει 53-57% υπρ του όχι. Η προεκλογική εκστρατεία έληξε χθες στις 18.00 το βράδυ και μέχρι εκείνη την ώρα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν πρόλαβε να κάνει τέσσερις συγκεντρώσεις σε διαφορετικά σημεία της Κωνσταντινούπολης. Μίλησε στην Τουζλα, στο Καρτάλ, στο Ουμράνιε και στο Σαρίγερ και επέκρινε για άλλη μια φορά την ΕΕ. “Μην εμπιστεύεστε την φιλία τους. Βλέπουμε ότι οι χώρες μέλη της ΕΕ πήγαν στο Βατικανό. Τί δουλειά έχετε στο Βατικανό; Είναι το Βατικανό μέλος της ΕΕ; Δεν είναι. Μέσα σε αυτούς υπάρχουν Προτεστάντες, Ορθόδοξοι, άθεοι. Όλοι αυτοί πηγαίνουν στο Βατικανό που είναι καθολικό. Επειδή αυτοί είναι ένα έθνος. Να μην έρθει κανείς να μας πει ‘ήταν έτσι, ήταν αλλιώς’. Μην μας τα λέτε αυτά”, ανέφερε. Για τη θανατική ποινή ανέφερε: “Η απόφασή μου στο θέμα της θανατικής ποινής είναι καθαρή. Ιδού, η απόφαση που θα λάβουμε αύριο ταυτόχρονα θα ανοίξει το δρόμο και γι αυτό”.Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ο οποίος εμφανίζεται βέβαιος ότι θα κερδίσει το όχι έστειλε εγκύκλιο στους επαρχιακούς προέδρους του κόμματός του καλώντας τους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους απέναντι σε προκλήσεις όταν βγει το ‘οχι’ στο δημοψήφισμα και να μην περνούν μπροστά από τα κτίρια των κομμάτων που στηρίζουν 'ναι' με κονβόι πανηγυρίζοντας. Τους κάλεσε να μην αποχωρήσουν από τις κάλπες αν δεν οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα στην κάθε κάλπη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:00

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.