Αίγυπτος: Η επόμενη ημέρα – κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Με νέο αιματοκύλισμα στην Αίγυπτο, εναντίον Χριστιανών, προειδοποιεί το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις σε δύο κοπτικές εκκλησίες, στην πόλη Τάντα και στην Αλεξάνδρεια.

Υπό τη σκιά του μακελειού και των απειλών για νέα τρομοκρατικά κτυπήματα, ο Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για διάστημα τριών μηνών.
Ήδη αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της Αστυνομίας σε καίρια σημεία και ζωτικής σημασίας υποδομές σε όλες τις μεγάλες πόλεις.
Από τις επιθέσεις, οι οποίες σημειώθηκαν κατά την ακολουθία της Κυριακής των Βαϊων, έχασαν τη ζωή τους 47 άνθρωποι ενώ οι τραυματίες
ξεπερνούν τους εκατό.
Πρόκειται για το αιματηρότερο κτύπημα σε βάρος της Χριστιανικής κοινότητας της Αιγύπτου, στα τελευταία χρόνια.

Το Τελ Αβίβ προειδοποιεί Ισραηλινούς υπηκόους

Το Ισραήλ κάλεσε τους υπηκόους του να μην επισκέπτονται την χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο ενώ όσοι βρίσκονται στην περιοχή να την εγκαταλείψουν αμέσως.
Οι πολύνεκρες επιθέσεις, επισημαίνεται σε ανακοίνωση, αποδεικνύει για ακόμα μιά φορά την τρομοκρατική ικανότητα του Ισλαμικού Κράτους.
Το Τελ Αβίβ είχε εκδώσει και τον περασμένο μήνα προειδοποίηση για αυξημένο κίνδυνο στη Χερσόνησο του Σινά, η οποία αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους Ισραηλινούς ενόψει του εβραϊκού Πάσχα.

Καταδικάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταδικάζει τις επιθέσεις στην Αίγυπτο, τις οποίες χαρακτηρίζει άνανδρες.
Τονίζει ότι η τρομοκρατία σε κάθε της μορφή συνιστά μιά από τις σοβαρότερες απειλές για την ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας παροτρύνει παράλληλα όλα τα κράτη-μέλη να συνεργαστούν με την αιγυπτιακή κυβέρνηση προκειμένου να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι των επιθέσεων.
Τις τρομοκρατικές επιθέσεις καταδίκασε με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter και ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Αιγύπτιος Πρόεδρος θα
διαχειριστεί την κατάσταση με τον πλέον προσήκοντα τρόπο.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:08

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.