Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις κατά Ντάισελμπλουμ για σχόλιο που φέρεται να έκανε

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις κατά του Προέδρου του Eurogroup, μετά την άρνησή του να απολογηθεί σε Ισπανό Ευρωβουλευτή για σχόλια που του απέδωσε ο τελευταίος και είχαν να κάνουν με τη δημοσιονομική συμπεριφορά των κρατών του Νότου.

Ήδη αργά χθες το βράδυ,  ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε πως ήταν ατυχής η επιλογή Ντάισελμπλουμ να μην απολογηθεί, ενώ τόσο ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάννι Πιττέλα και η επικεφαλής της Ευρωομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ καταδίκασαν τις δηλώσεις του. Επιπλέον ο Πιττέλα ζήτησε ανοικτά την παραίτησή του.
Ο Ισπανός Ευρωβουλευτής κατηγόρησε τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι σε συνέντευξή του στη Frankfurter Algemeine Zeitung δήλωσε τα εξής: "...κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, οι χώρες του Βορρά έδειξαν αλληλεγγύη στις χώρες που επηρεάστηκαν από την κρίση. Ως Σοσιαλδημοκράτης, αποδίδω εξαιρετική σημασία στην αλληλεγγύη. Αλλά και αυτοί έχουν υποχρεώσεις. Δεν μπορούν να ξοδεύουν όλα τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητούν βοήθεια..."
Ωστόσο η φράση του Προέδρου του Eurogroup ήταν "... εγώ δεν μπορώ να ξοδεύω όλα τα λεφτά μου στο αλκόολ και τις γυναίκες και να παρακαλώ μετά για βοήθεια" (I cannot spend all my money on liquor and women and plead for your support afterwards). Επιπλέον η φράση του Γ. Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη αφορούσε την υπόθεση της Ελλάδας το 2009- 2010 και όχι γενικά το Νότο καθώς τη χρησιμοποίησε τη στιγμή που μιλούσε για τις ελληνικές υποχρεώσεις σε σχέση με τη συμφωνία.
Κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η επίθεση εναντίον του Προέδρου του Εurogroup έρχεται μετά το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών και την εκκίνηση παρασκηνιακών συζητήσεων για τη διαδοχή του, τη στιγμή που μια σειρά κοινοτικών παραγόντων και κυβερνήσεων επιθυμούν την παραμονή του Γ. Ντάισελμπλουμ στο συγκεκριμένο πόστο.

Πηγή: Αθανάσιος Αθανασίου, ΡΙΚ Βρυξέλλες

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:36

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
18:34
Διασώθηκαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό σκάφος στον κόλπο της Λεμεσού
18:31
Στοχεύουμε στη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, λέει η Μαρία Παναγιώτου
18:25
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
18:00
Σε ανοδική τάση ο αγροτουρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υφ. Τουρισμού
17:57
Αλλαγές και για το Κυπριακό στο προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ
17:46
Συνελήφθη ύποπτος 44 ετών για τον εμπρησμό 12 αυτοκινήτων στο Καϊμακλί
17:42
Αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, ζήτησε η Αννίτα Δημητρίου
17:33
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε 34χρονο για υπόθεση βιασμού της πρώην συζύγου του
17:29
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες στο ίδιο περίπτερο στη Χλώρακα
17:25
Δυνατή προσωρινή αναστολή εξέτασης αιτήσεων ασύλου για 9 μήνες, λέει η Κομισιόν
17:18
Καθορισμός νομοσχεδίου για τη Δημιουργία Μητρώου Καλλιτεχνών
17:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.