Ειρήνη, αλληλεγγύη και ευημερία οι στόχοι του Ερντογάν

Βασικός άξονας της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας είναι η ειρήνη, η αλληλεγγύη και η ευημερία, δήλωσε ο νέος Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατά την τελετή παράδοσης της προεδρίας από τον Αμπτουλάχ Γκιουλ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος έδωσε το μήνυμα ότι θα είναι ένας διαφορετικός Πρόεδρος από τους προηγούμενους επειδή εκλέγηκε στο αξίωμά του από τον ίδιο τον λαό για πρώτη φορά, έθεσε και τους άξονες της πολιτικής της νέας Κυβέρνησης της Τουρκίας, σε αντίθεση με τους προηγούμενους Προέδρους της χώρας.
Ο κ.  Ερντογάν ανέφερε πως θα επικεντρωθούν στους στόχους του 2023 χωρίς να δώσουν ευκαιρία στην πόλωση και ο στρατηγικός στόχος της ΕΕ θα συνεχίσει να υπάρχει πιο αποφασιστικά. Ο νέος Πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ότι μαζί με την Κυβέρνηση θα εργαστούν για μια ταχύτερη ανάπτυξη της οικονομίας και θα αυξηθεί η ευημερία του λαού. Όπως είπε θα συνεχιστούν οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και θα επιτευχθεί ενότητα του λαού δια μέσω της διαδικασίας λύσης του κουρδικού. "Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη άλλων χωρών ούτε και εμπλέκεται στα εσωτερικά τους", είπε ο Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ωστόσο πως ο λόγος που στηρίζει η Άγκυρα τους Παλαιστινίους είναι επειδή εκεί πεθαίνουν άνθρωποι. Ο νέος Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι η Τουρκία δεν θα μείνει σιωπηρή ούτε στο Συριακό επειδή εκεί σκοτώθηκαν 200 χιλιάδες άνθρωποι.
"Σήμερα τελειώνει η παλιά εποχή της Τουρκίας και αρχίζει η νέα εποχή της μεγάλης Τουρκίας", είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.
Πάντως πολιτικοί αναλυτές σχολιάζουν ότι για πρώτη φορά Τούρκος Πρόεδρος κάνει τέτοια ομιλία καθορίζοντας την πολιτική της νέας Κυβέρνησης και επισημαίνουν ότι ο ίδιος αισθάνεται ισχυρός Πρόεδρος γι αυτό και ο ρόλος του θα είναι διαφορετικός. Μόλις ο Ταγίπ Ερντογάν ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα παρασημοφόρησε τον απερχόμενο 12ο πρόεδρο της Τουρκίας Αμπτουλάχ Γκιουλ με το Κρατικό Παράσημο Τιμής. Νωρίτερα στην ομιλία παράδοσης του ο Αμπτουλάχ Γκιουλ δήλωσε πως είναι τιμή του που παραδίδει την προεδρία στον επί σχεδόν μισό αιώνα φίλο του Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι είχαν συνεργαστεί μέσα σε κλίμα αρμονίας. Στην τελετή παράδοσης παρεβρέθηκαν και ο Αντιπρόεδρος τη Ελληνικής Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Σύνταξη : Αννα Ανδρέου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 16:40

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.