Η Κλίντον είναι και επίσημα η πρώτη γυναίκα υποψήφια Πρόεδρος των ΗΠΑ

Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον εξασφάλισε χθες το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές, και αποτελεί πλέον την πρώτη γυναίκα που ηγείται του ψηφοδελτίου μεγάλου κόμματος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το σύνολο των 2.383 ψήφων που χρειάζονταν για να κερδίσει υποψήφιος το χρίσμα "κλείδωσε" με τις 15 ψήφους των εκπροσώπων της πολιτείας Νότιας Ντακότα, κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας ανά πολιτεία στο συνέδριο των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια.

Αφού εξασφαλίστηκε ο αναγκαίος αριθμός ψήφων, και προτού ολοκληρωθεί η ονομαστική ψηφοφορία, ο πρώην αντίπαλός της για το χρίσμα των Δημοκρατικών, γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς από το Βερμόντ, σηκώθηκε, πήρε το μικρόφωνο, και πρότεινε την παράκαμψη της υπόλοιπης διαδικασίας και την ψήφο δια βοής άμεσα.

Η προεδρεύουσα του συνεδρίου το δέχτηκε και ακολούθησε η δια βοής ψήφος και η επιβεβαίωση της απονομής του χρίσματος. Μετά από σκληρή μάχη με τον Σάντερς, η Κλίντον αποτελεί πια τη σημαιοφόρο του κόμματος εναντίον του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ στην πορεία για τις κάλπες στις 8 Νοεμβρίου.

Οι εκπρόσωποι επαναλάμβαναν "Χίλαρι, Χίλαρι", καθώς η γερουσιαστής Μπάρμπαρα Μικούλσκι της πολιτείας Μέριλαντ υπέβαλλε επίσημα το όνομα της υποψηφίου πριν την έναρξη της ψηφοφορίας. "Ναι, όντως σπάμε φραγμούς, και εγώ έσπασα φραγμούς όταν έγινα η πρώτη Δημοκρατική γυναίκα που εκλέχθηκε στη γερουσία βάσει της δικής της δύναμης", είπε η Μικούλσκι, "οπότε είναι με πολλή συγκίνηση που βρίσκομαι εδώ σήμερα για να υποβάλλω το όνομα της Χίλαρι Κλίντον ως πρώτης γυναίκας προέδρου".

Οι υποστηρικτές της Κλίντον ισχυρίζονται ότι η θητεία της στην Ουάσιγκτον δείχνει ότι έχει την αναγκαία εμπειρία για την προεδρία αυτή την δύσκολη εποχή καθώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να αυξήσουν τους ρυθμούς οικονομικής ανάκαμψης ενώ αντιμετωπίζουν προκλήσεις ασφάλειας στο εξωτερικό.

Οι αντίπαλοι της Κλίντον θεωρούν ότι διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με το κατεστημένο και ότι έχει βεβαρημένο παρελθόν που ξεκινά από την αρχή της πρώτης προεδρικής θητείας του συζύγου της Μπιλ Κλίντον, την δεκαετία του `90.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:30

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.