Δεν θα είναι υποψήφιος ο Αχμέτ Νταβούτογλου

Δεν θα είναι υποψήφιος στην εκλογή νέου ηγέτη στο έκτακτο συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για "αναγκαιότητα" που προέκυψε λόγω "μη συντροφικών συνθηκών" κατά τις διαδικασίες στην Κεντρική Επιτροπή.

Οι διαδικασίες αυτές ήταν η απόφαση να πάψουν να ισχύουν οι αρμοδιότητες του αρχηγού του κόμματος επί των ηγεσιών των τοπικών οργανώσεων του κόμματος. Ταυτόχρονα, διέρρευσε φάκελος εντός του κόμματος με διάφορα σημεία εναντίον του Νταβούτογλου και υπέρ του Προέδρου Ερντογάν.
Το σύνολο των μέσων ενημέρωσης, εδώ και μέρες κάνει λόγο για διαφωνίες μεταξύ Ερντογάν και Νταβούτογλου και υπογραμμίζει ότι η απομάκρυνση του δεύτερου ήταν επιλογή του πρώτου. Ωστόσο ο Νταβούτογλου, στις δηλώσεις του, φρόντισε να κάνει διάκριση μεταξύ των "μη συντροφικών" συνθηκών εντός του κόμματος και του Ερντογάν.
Χαρακτηριστικά είπε πως θα υπερασπιστεί την "ανθρώπινη και αδελφική" σχέση του με τον Ερντογάν και ότι "κανείς δεν πρόκειται να ακούσει ποτέ από μένα λόγο εναντίον του Προέδρου Ερντογάν".
Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός είπε πως θα συνεχίσει "μέχρι τέλους τον αγώνα για δημοκρατία, ως βουλευτής και στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος", θα εργαστεί για την ενότητα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και ότι από εδώ και πέρα θα υπερασπιστεί το κόμμα και τους ψηφοφόρους του, τη χώρα και τις χώρες που -όπως είπε- προσεύχονται για το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και "συνδέουν την τύχη τους με την τύχη της Τουρκίας".
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, αφού έκανε έναν απολογισμό του έργου του, το οποίο χαρακτήρισε επιτυχές, είπε πως η απόφαση του να αποχωρήσει παρά την πετυχημένη αυτή πορεία οφείλεται στις "αρχές" που -όπως είπε- έχει. "Ποτέ δεν απαίτησα θέσεις τις οποίες δεν αξίζω", είπε, τονίζοντας ότι "θέλω να γνωρίζω ότι οι σύντροφοί μου είναι μαζί μου. Αυτά που συνέβησαν στην Κεντρική Επιτροπή, από πλευράς μεθόδου, δεν συμβαδίζουν με την έννοια της συντροφικότητας".
Σύμφωνα με τον ίδιο, "προκειμένου να αλλάξει ο σύντροφος, προτίμησα να αλλάξει ο αρχηγός".

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:56

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.