Μεγάλη πυρκαγιά την Αλμπέρτα του Καναδά

Εκτός ελέγχου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Αλμπέρτα του Καναδά.Όπως μεταδίδει το Euronews oι φλόγες έχουν φτάσει στην πόλη Φορτ Μακμάρεϊ. Οι αρχές εξέδωσαν διαταγή υποχρεωτικής εκκένωσης για το σύνολο του πληθυσμού, που αγγίζει τις 80.000. Μέχρι στιγμής, μόλις 8.000 έχουν καταφέρει να φτάσουν σε ασφαλή προορισμό, σε ειδικά καταλύματα.

Περίπου 40.000 προσπαθούν να εγκαταλείψουν την πόλη με τα οχήματά τους, ενώ κάποιοι δρόμοι έχουν αποκλειστεί.

«Είναι καταστροφή και δεν είναι δίκαιο. Δεν μας άφησαν ούτε τα πράγματά μας να πάρουμε. Χάσαμε τα πάντα. Ό,τι απέμεινε το κουβαλάμε πάνω μας», αναφέρει μια κάτοικος που δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Οι αρχές της πόλης ζητούν τη συνδρομή του στρατού τόσο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς όσο και για την εκκένωση της πόλης, ωστόσο εκτιμάται ότι θα χρειαστούν έως και δυο ημέρες για να φτάσει βοήθεια.

«Είναι η χειρότερη ημέρα της καριέρας μου. Ο κόσμος εδώ είναι συντετριμμένος, όλη κοινότητα είναι συντετριμμένη. Θα χρειαστεί χρόνος για να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα», δηλώνει ο επικεφαλής του τοπικού πυροσβεστικού τμήματος.

Η φωτιά έχει κάψει 26.500 στρέμματα δάσους. Λόγω της απότομης αλλαγής της φοράς των ανέμων, έφτασε μέχρι τα όρια του Φορτ Μακμάρεϊ.
Ο αυτοκινητόδρομος που οδηγεί νότια της πόλης έκλεισε.

Βόρεια βρίσκονται τα περίφημα κοιτάσματα πετρελαίου εγκλωβισμένου σε αμμώδη πετρώματα.

Πηγή : Euronews, ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 01:57

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.