O συριακός στρατός καταλαμβάνει θέσεις του Ισλαμικού Κράτους

Ο συριακός στρατός σκοπεύει να προχωρήσει προς την ελεγχόμενη από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος επαρχία Ράκα αφού κατέλαβε θέσεις στα όρια της επαρχίας που είναι προπύργιο των τζιχαντιστών, δήλωσε σήμερα συριακή στρατιωτική πηγή.

Η προώθηση προς την επαρχία Ράκα θα οδηγούσε στην επαναδημιουργία μιας βάσης εξόρμησης της Δαμασκού σε μια περιοχή όπου δεν έχει παρουσία από τον Αύγουστο του 2014 και θα περιπλέξει οποιαδήποτε προσπάθεια της Σαουδικής Αραβίας να στείλει χερσαίες δυνάμεις στην περιοχή για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος.
Η στρατιωτική πηγή που ρωτήθηκε για το θέμα δήλωσε πως η επιχείρηση έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιες ημέρες. Ο στρατός έχει καταλάβει πολλές θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στα όρια της επαρχίας ανάμεσα στη Χάμα και τη Ράκα τις τελευταίες δύο ημέρες.
Επίσης η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ο συριακός στρατός ανακατέλαβε ένα χωριό που δεσπόζει σημαντικών πόλεων οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών γύρω από το Χαλέπι, στο πλαίσιο μιας κυβερνητικής εκστρατείας για την περικύκλωση και ανακατάληψη περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες στη μεγάλη αυτή πόλη της βόρειας Συρίας.
Ο στρατός, υποστηριζόμενος από φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές και πυκνούς ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς, άρχισε μια μεγάλη επιχείρηση αυτό τον μήνα με σκοπό να αποκόψει τη γραμμή ανεφοδιασμού των ανταρτών από την Τουρκία και να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο της πόλης Χαλέπι, που είναι η μεγαλύτερη συριακή πόλη και ήταν εμπορικό κέντρο πριν από τον πόλεμο.

Στο μεταξύ ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε σήμερα τομείς που ελέγχονται από τις κουρδικές δυνάμεις στην επαρχία του Χαλεπιού, στο βόρειο τμήμα της Συρίας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.Σύμφωνα με τον διευθυντή της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδισε τομείς που ανακατέλαβαν πρόσφατα από τους αντάρτες οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στην επαρχία του Χαλεπιού, κυρίως στον τομέα Μίνιγκ.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:22

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.