Η Σαουδική Αραβία θα αποκεφαλίσει και θα σταυρώσει νεαρό

Σε φρικτό θάνατο έχουν καταδικάσει οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας νεαρό Σιίτη με την κατηγορία της συμμετοχής μέρος σε διαδηλώσεις στο Κατίφ, ανατολική επαρχία της Σαουδικής Αραβίας.

Οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας σύμφωνα με πληροφορίες σε μέσα ενημέρωσης, θα αποκεφαλίσουν τον νεαρό, ενώ στη συνέχεια θα τον σταυρώσουν και θα τοποθετήσουν τον σταυρό σε κοινή θέα. Ο 19χρονος σήμερα Αλί Μοχάμεντ αλ Νιμρ πρόκειται να εκτελεστεί πιθανότατα την Πέμπτη. Η απόφαση έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή, καθώς η Σαουδική Αραβία αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Ο Αλί Μοχάμεντ αλ Νιμρ ήταν μόλις 16 ετών το 2012 όταν πήρε μέρος σε διαδηλώσεις στο Κατίφ, ανατολική επαρχία της Σαουδικής Αραβίας. Συνελήφθη και καταδικάστηκε σε θάνατο. Οι Αρχές κατηγορούν τον νεαρό -ανιψιό του σιίτη κληρικού Σεΐχη Νιμρ αλ-Νιμρ που καταδικάστηκε και αυτός σε θάνατο τον Οκτώβριο του 2014- ότι ανήκει σε εγκληματική οργάνωση και ότι επιτέθηκε σε αστυνομικούς.

Ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάλεσαν με ανακοίνωσή τους τη Σαουδική Αραβία να μην προχωρήσει στην εκτέλεση του νεαρού άνδρα, καταγγέλλοντας ότι εκβιάστηκε για να ομολογήσει, ενώ αναφέρονται σε πληροφορίες για βασανιστήρια και κακομεταχείριση. Ο Νιμρ «δεν έτυχε δίκαιης δίκης», καταγγέλλει η ομάδα των εμπειρογνωμόνων.

Κυβερνο- επίθεση από τους Anonymous στην Σ. Αραβία

Εν τω μεταξύ, οι Anonymous έχουν κηρύξει κυβερνοπόλεμο στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, απαντώντας στην σχεδιαζόμενη εκτέλεση του νεαρού. Η οργάνωση έχει εξαπολύσει κυβερνοεπιθέσεις σε κυβερνητικές ιστοσελίδες, «ρίχνοντάς» της για αρκετές ώρες. «Ένας αθώος έφηβος έχει καταδικαστεί σε θάνατο στη Σαουδική Αραβία και δεν θα σταθούμε απλά να κοιτάμε» σημειώνουν οι Anonymous σε ανακοίνωσή τους.

«13 δικαστές έχουν ήδη επιβεβαιώσει την θανατική ποινή του Αλί Μοχάμεντ αλ-Νιμρ, πράγμα που σημαίνει ότι απομένει μόνο η έγκριση του βασιλιά Σαλμαν. Δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό» τονίζει. Η Διεθνής Αμνηστία έχει ξεκινήσει εκστρατεία για να σταματήσει την εκτέλεση του νεαρού, ωστόσο πολλοί θεωρούν ότι δεν θα τα καταφέρει καθώς η Σαουδική Αραβία έχει συχνά δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει «παρεμβάσεις στα εσωτερικά της».

 

Επιμέλεια: Δέσποινα Κουρή

Πηγή: in.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:16

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.