Στην επιβολή ταξιδιωτικών απαγορεύσεων λόγω κορονοϊού θα προχωρήσει ο Μπάιντεν

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα επιβάλλει εκ νέου από σήμερα Δευτέρα απαγόρευση εισόδου στους περισσότερους αλλοδαπούς που ταξιδεύουν από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία, την Ιρλανδία και μεγάλο μέρος της Ευρώπης, δήλωσε αξιωματούχος στον Λευκό Οίκο.

Ο Τζο Μπάιντεν θα επεκτείνει μάλιστα την απαγόρευση στους ταξιδιώτες που βρίσκονταν πρόσφατα στη Νότια Αφρική, εξαιτίας των πληροφοριών ότι παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού, που κατά τα φαινόμενα είναι ακόμη πιο μεταδοτικά, διαγνώστηκαν στις ΗΠΑ, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η απόφαση αυτή του αμερικανού νέου προέδρου εντάσσεται στο σχέδιό του για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, εν μέσω της έξαρσής της στη χώρα που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα από αυτή στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς, τόσο ως προς τα κρούσματα του SARS-CoV-2 (25,1 εκατ.), όσο και ως προς τους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 (πάνω από 419.000).

Ο κ. Μπάιντεν εκτίμησε την Παρασκευή ότι ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός ενδέχεται να «ξεπεράσουν κατά πολύ τους 600.000» στις ΗΠΑ.

Από τις πρώτες ημέρες αφότου ανέλαβε την εξουσία, την περασμένη Τετάρτη, ο νέος πρόεδρος κατέστησε αυστηρότερους τους κανόνες για τη χρήση μάσκας και έδωσε εντολή να τίθενται σε καραντίνα όλοι όσοι μεταβαίνουν στις ΗΠΑ αεροπορικώς.

Τη 19η Ιανουαρίου, πρακτικά την τελευταία του πλήρη ημέρα στο αξίωμα, ο Ρεπουμπλικάνος τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε ότι η απαγόρευση εισόδου στους αλλοδαπούς ταξιδιώτες που έρχονται από μεγάλο μέρος της Ευρώπης και από τη Βραζιλία επρόκειτο να αρθεί την 26η τρέχοντος, όμως η εκπρόσωπος του κ. Μπάιντεν κατέστησε σαφές ότι η προεδρική εντολή αυτή θα ακυρωνόταν αμέσως.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε αρχικά, την 31η Ιανουαρίου 2020, την απαγόρευση εισόδου σε αλλοδαπούς ταξιδιώτες προερχόμενους από την Κίνα, για να ανασχεθεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού. Το μέτρο επεκτάθηκε στις ευρωπαϊκές χώρες τη 14η Μαρτίου της περασμένης χρονιάς.

 

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 15:38

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.