Κλείνουν τα Debenhams, χάνονται 12.000 θέσεις εργασίας

Τα βρετανικά πολυκαταστήματα Debenhams, με ιστορία 242 ετών, αναμένεται να οδηγηθούν προς ρευστοποίηση μετά από την ανεπιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αναζήτησης αγοραστή.

Η εταιρεία είχε κηρύξει πτώχευση και είχε τεθεί υπό καθεστώς διαχείρισης τον Απρίλιο. Τα οικονομικά προβλήματα προϋπήρχαν της πανδημίας, η οποία έδωσε τη χαριστική βολή.

Η διαδικασία πώλησης σε νέο αγοραστή κατέρρευσε μετά από την απόσυρση του ενδιαφέροντος από την εταιρεία ένδυσης JD Sports.

Τα Debenhams θα συνεχίσουν να λειτουργούν όσο διαρκούν τα αποθέματα προϊόντων, με τους λογιστές που έχουν αναλάβει τη διαχείριση να συνεχίζουν να αναζητούν αγοραστές για ολόκληρη την εταιρεία ή τμήματά της.

Ωστόσο, θεωρείται πλέον πιο πιθανό το οριστικό κλείσιμο των 124 καταστημάτων της εταιρείας που θα αφήσει χωρίς δουλειά περίπου 12.000 εργαζόμενους.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από τη χθεσινοβραδινή κήρυξη πτώχευσης του μεγάλου βρετανικού ομίλου ένδυσης και λιανικής Arcadia, με πιθανή την απώλεια 13.000 θέσεων εργασίας.

Η κατάρρευση της Arcadia, για την οποία επίσης είχε εκφράσει ενδιαφέρον ο ιδιοκτήτης της JD Sports Μάικ Ασλεϊ, συνέβαλε στην απόσυρση του ενδιαφέροντος για την αγορά της Debenhams, λόγω έντονων ενδοιασμών για τη βιωσιμότητα μιας τέτοιας επιχειρηματικής κίνησης εν μέσω πανδημίας από τους μετόχους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:20

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
18:34
Διασώθηκαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό σκάφος στον κόλπο της Λεμεσού
18:31
Στοχεύουμε στη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, λέει η Μαρία Παναγιώτου
18:25
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
18:00
Σε ανοδική τάση ο αγροτουρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υφ. Τουρισμού
17:57
Αλλαγές και για το Κυπριακό στο προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ
17:46
Συνελήφθη ύποπτος 44 ετών για τον εμπρησμό 12 αυτοκινήτων στο Καϊμακλί
17:42
Αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, ζήτησε η Αννίτα Δημητρίου
17:33
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε 34χρονο για υπόθεση βιασμού της πρώην συζύγου του
17:29
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες στο ίδιο περίπτερο στη Χλώρακα
17:25
Δυνατή προσωρινή αναστολή εξέτασης αιτήσεων ασύλου για 9 μήνες, λέει η Κομισιόν
17:18
Καθορισμός νομοσχεδίου για τη Δημιουργία Μητρώου Καλλιτεχνών
17:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.