Η Άγκυρα θα αγοράσει 20 εκατ. δόσεις εμβολίου COVID από Κίνα - Συνομιλεί και με Pfizer

Η Τουρκία θα υπογράψει συμβόλαιο εντός ημερών για την αγορά περίπου 20 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά της COVID-19 από την Sinovac Biotech της Κίνας, δήλωσε στο κοινοβούλιο ο υπουργός Υγείας της χώρας Φαχρετίν Κοτζά.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει επίσης συνομιλίες για την αγορά εμβολίου από τις Pfizer Inc και BioNTech, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolou, επικαλούμενο τις δηλώσεις που έκανε χθες Τετάρτη το βράδυ ο Κοτζά στο κοινοβούλιο.

"Θα μπορούμε να προμηθευτούμε τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δόσεις του κινεζικού εμβολίου τον Δεκέμβριο. Θέλουμε να αυξήσουμε αυτόν τον αριθμό. Θα υπάρξουν περίπου τόσα και τον Ιανουάριο επίσης", σημείωσε.

"Ο αριθμός αυτός μπορεί εύκολα να διπλασιαστεί, μάλλον. Ένα συμβόλαιο θα υπογραφεί γι'αυτό σε μια δυο μέρες", σημείωσε κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού του υπουργείου του στο κοινοβούλιο.

Το CoronaVac, το πειραματικό εμβόλιο της Sinovac κατά της COVID-19 προκαλεί γρήγορη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά το επίπεδο των αντισωμάτων που παράγει είναι χαμηλότερο από αυτό που παρατηρείται στους ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από τον ιό, δείχνουν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των δοκιμών που δημοσιοποιήθηκαν χθες.

To CoronaVac και άλλα τέσσερα πειραματικά εμβόλια που δημιουργήθηκαν στην Κίνα βρίσκονται στο τελικό στάδιο των δοκιμών για τον καθορισμό της αποτελεσματικότητάς τους.

Η ανακοίνωση αυτή έπεται αυτών που έκαναν νωρίτερα αυτόν τον μήνα η Pfizer και η Moderna, όπως και η Ρωσία, ότι τα πειραματικά εμβόλιά τους είναι κατά περισσότερο από 90% αποτελεσματικά βάσει των ενδιάμεσων δεδομένων από τις μεγάλες και τελικού σταδίου δοκιμές τους.

Οι Pfizer και BioNTech μπορεί να εξασφαλίσουν επείγουσα έγκριση στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη για το εμβόλιό τους κατά της COVID-19 τον ερχόμενο μήνα, αφού τα τελικά αποτελέσματα των δοκιμών έδειξαν ότι είχε 95% ποσοστό αποτελεσματικότητας και δεν προκάλεσε σοβαρές παρενέργειες, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση των φαρμακοβιομηχανιών.

Ο Κοτζά σημείωσε ότι η Τουρκία έχει συνομιλίες για την αγορά και του εμβολίου της Pfizer, μόλις αυτό λάβει έγκριση.

"Στην περίπτωση αυτή, ο αριθμός που μπορεί να δοθεί στην Τουρκία είναι 1 εκατομμύριο. Έχουμε τώρα συνομιλίες για να ανέβουμε σταδιακά στα 25 εκατομμύρια εντός του έτους που ξεκινά τον Ιανουάριο", σύμφωνα με τον ίδιο.

Πηγή: ΑΠΕ

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:33

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.