Φιλιππίνες: Τους 67 έφθασε ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας του τυφώνα Βάμκο

Ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Βάμκο, τον φονικότερο που έχει πλήξει φέτος τις Φιλιππίνες, αυξήθηκε σε 67, ενώ 12 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

Ο πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί στη βόρεια επαρχία Τουγκουεγκαράο αργότερα σήμερα για να δει την κατάσταση στην περιοχή της Κοιλάδας Καγκαγιάν, που έχει πλημμυρίσει λόγω του τυφώνα Βάμκο, ο οποίος έπληξε μεγάλο μέρος του μεγαλύτερου νησιού της χώρας, του Λουζόν, συμπεριλαμβανομένης και της μητροπολιτικής περιοχής της Μανίλας.

Στο Καγκαγιάν καταγράφηκαν 22 θάνατοι, 17 στις νότιες επαρχίες του Λουζόν, 8 στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας και 20 σε άλλες δύο περιοχές, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών Μαρκ Τιμπάλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Πολλές περιοχές στην Καγκαγιάν, περιοχή με 1,2 εκατ. κατοίκους όπου υπάρχουν καλλιέργειες ρυζιού και καλαμποκιού, παρέμεναν πλημμυρισμένες σήμερα, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης. Οι πλημμύρες, που προκάλεσαν τα ακραία φαινόμενα και νερό από φράγμα στην περιοχή, έπληξαν χιλιάδες οικογένειες, πολλές εκ των οποίων ανέβηκαν σε στέγες σπιτιών για να σωθούν από τα νερά που έφθασαν σε ύψος διώροφου κτιρίου.

Οι καταστροφές στην αγροτική παραγωγή εκτιμώνται αρχικά στο 1,2 δισεκ. πέσος (21 εκατ. ευρώ) ενώ οι ζημιές στις υποδομές στα 470 εκατ. πέσος, σύμφωνα με τον Τιμπάλ. Σχεδόν 26.000 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, πρόσθεσε.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας συνεχίζονται.

Ο Βάμκο, ο 21 τυφώνας που πλήττει φέτος στις Φιλιππίνες, σάρωσε το Λουζόν αργά την Τετάρτη και προκάλεσε τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και χρόνια σε μέρος της πρωτεύουσας.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:39

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.