Ρεκόρ θανάτων στο Ιράν - Πολλά τα κρούσματα στην Τσεχία

Ρεκόρ θανάτων στο Ιράν από τον κορωνοϊό ενώ στην Ευρώπη, η Τσεχία καταγράφει επίσης ψηλούς αριθμούς ημερήσιων κρουσμάτων την ώρα που η Γαλλία αποκλείει τον περιορισμό στην διακίνηση ηλικιωμένων.

ΙΡΑΝ

Ρεκόρ ημερήσιων θανάτων από τον νέο κορωνοϊό κατέγραψε σήμερα το Ιράν με 459 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 38.291 στην πλέον πληγείσα από την επιδημία χώρα της Μέσης Ανατολής. Η εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Σίμα Σαντάτ Λιρί είπε στην κρατική τηλεόραση ότι το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 αυξήθηκε κατά 9.236, στις 682.486 μολύνσεις.

ΤΣΕΧΙΑ

Η Τσεχία ανακοίνωσε 7.722 νέα κρούσματα κορωνοϊού για το τελευταίο 24ωρο, την τρίτη φορά αυτόν τον μήνα που ο ημερήσιος απολογισμός πέφτει κάτω των 10.000 μολύνσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας της χώρας. Ο χθεσινός απολογισμός είναι ο χαμηλότερος από την 1η Νοεμβρίου, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων Covid-19 από την αρχή της επιδημίας ανέρχεται πλέον σε 411.220, στη χώρα με πληθυσμό 10,7 εκατομμύρια κατοίκους. Τα κρούσματα έχουν δεκαπλασιαστεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 155 νέους θανάτους σήμερα, που περιλαμβάνουν 99 από χθες, μαζί με αναθεωρήσεις από άλλες ημέρες. Συνολικά, 4.681 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο.

ΓΑΛΛΙΑ

Η Γαλλία απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να επιβάλει καραντίνα στους ηλικιωμένους προκειμένου να αναχαιτίσει τη διασπορά της επιδημίας του νέου κορωνοϊού. "Δεν τίθεται ζήτημα να εφαρμοστεί μια καραντίνα για τους ηλικιωμένους", διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe1, την εφημερίδα LesEchos και το τηλεοπτικό δίκτυο Cnews. "Καταρχάς, διότι ηθικά, θα ήταν αντικειμενικά περίπλοκο", υπογράμμισε ο Ατάλ. "Κατόπιν, διότι μερικές φορές παραβλέπουμε την κατάσταση πολλών ηλικιωμένων που δεν ζουν μόνοι και που ζουν σε πολλές περιπτώσεις με διαφορετικές γενιές της ίδιας οικογένειας, στο ίδιο διαμέρισμα", συμπλήρωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε, εξάλλου, ότι το 30% των ασθενών με Covid-19 που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε μηχανική υποστήριξη είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών. Ο Ατάλ αναγνώρισε πως η κατάσταση των ηλικιωμένων, κατά τη διάρκεια της καραντίνας αυτό το φθινόπωρο, είναι "πολύ δύσκολη". "Συχνά, βρίσκονται σε πλήρη απομόνωση", τόνισε. Η Γαλλία πέρασε χθες το όριο των 40.000 θανάτων από τη νόσο Covid-19, από την αρχή της επιδημίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των υγειονομικών αρχών της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:48

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ προς Ισραήλ για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
05:32
23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.