Αλ Σίσι και Σαρλ Μισέλ καταδίκασαν τις μονομερείς ενέργειες στη Μεσόγειο

Την κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου συζήτησαν στην εφ’ όλης της ύλης συζήτηση που είχαν χθες στο Κάιρο ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.
 
Τόνισαν τη σημασία της ενίσχυσης των διεθνών προσπαθειών για τον τερματισμό μονομερών ενεργειών που αντιτίθενται στους κανόνες του διεθνούς δικαίου ή αντίστοιχα παραβιάζουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Παράλληλα, Αλ Σίσι και Σαρλ Μισέλ συμφώνησαν για τη σημασία της δημιουργίας ενός «Φόρουμ για διάλογο», το οποίο θα συγκεντρώνει διάφορους φορείς από μουσουλμανικές και ευρωπαϊκές χώρες, με τη συμμετοχή θρησκευτικών θεσμών και από τις δύο πλευρές, με στόχο την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και του εξτρεμισμού, βασισμένων στα θεμέλια της ανοχής και της ειρηνικής συνύπαρξης, καθώς και τη διάδοση της γλώσσας του αμοιβαίου διαλόγου και του σεβασμού.
 
«Οι θρησκευτικές αξίες δεν έχουν καμία σχέση με πράξεις εξτρεμισμού», τόνισε ο Αιγύπτιος ηγέτης, απορρίπτοντας τον στιγματισμό οποιασδήποτε θρησκείας με την τρομοκρατία. Και προσέθεσε ότι απαιτείται διεθνής προσπάθεια για τον καθορισμό των αξιών της αποδοχής των άλλων, της συνύπαρξης και της ανεκτικότητας για την οικοδόμηση γεφυρών κατανόησης, αναφέροντας ταυτόχρονα το παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Χώρα του Νείλου και απορρίπτοντας το φανατισμό και τη βία.
 
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επιβεβαίωσε την προθυμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενισχύσει τη συνεργασία και τη διαβούλευση με την Αίγυπτο σε όλους τους τομείς, ιδίως την καταπολέμηση των εξτρεμιστικών ιδεολογιών σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.
 
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Κάιρο, Πρέσβης Κρίστιαν Μπέργκερ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:49

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.