ΗΠΑ:Ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα στο Λος Άντζελες, ενώ σε άλλες περιοχές επιστρέφουν πιο αυστηρά μέτρα

Τα εμπορικά κέντρα στο Λος Άντζελές άνοιξαν χθες Τετάρτη για πρώτη φορά εδώ και μήνες, όμως οι κινηματογράφοι και η Ντίσνεϊλαντ παραμένουν κλειστά καθώς οι αρχές της πολιτείας προσπαθούν να ανοίξουν την οικονομία χωρίς να προκαλέσουν νέα άνοδο των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Η κίνηση να επιτραπεί το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων στην κομητεία του Λος Άντζελες, αν και μόνο στο 25% της χωρητικότητάς τους, ελήφθη αφού ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλειών από covid-19 παραμένει σε σταθερά επίπεδα στη νότια Καλιφόρνια, σε αντίθεση με την τάση στη Νέα Υόρκη και άλλες μεσοδυτικές πολιτείες.

Τα κλειστά εμπορικά κέντρα ήταν από τα τελευταία καταστήματα που έλαβαν άδεια να επαναλειτουργήσουν στην κομητεία του Λος Άντζελες καθώς οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν τις επιπτώσεις της επιδημίας στην οικονομία και να μειώσουν την ανεργία.

Η Walt Disney, η οποία ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα απολύσει 28.000 εργαζόμενους, και οι ιδιοκτήτες κινηματογράφων, που καταγγέλλουν ότι θα αναγκαστούν να κλείσουν οριστικά, ζητούν από τις αρχές της Καλοφόρνιας να τους επιτρέψουν να λειτουργήσουν και πάλι.

Όμως ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ εξήγησε ότι, παρά την απώλεια των θέσεων εργασίας, δεν σκοπεύει να επιτρέψει στη Ντίσνεϊλαντ να επαναλειτουργήσει ακόμη.

Την ώρα που η Καλιφόρνια αναζητά τρόπους να επανεκκινήσει την οικονομία της, στο Ουισκόνσιν ο κυβερνήτης Τόνι Έβερς δήλωσε ότι θα δημιουργηθεί ένα νοσοκομείο εκστρατείας κοντά στο Μιλγουόκι καθώς τα νοσοκομεία της πολιτείας δεν είναι πλέον σε θέση να διαχειριστούν τον μεγάλο αριθμό ασθενών με covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:23

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.