Στη Βρετανία 28 αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα

Είκοσι οκτώ αιτούντες άσυλο μεταφέρθηκαν στη Βρετανία από την Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα ώστε να επανενωθούν με μέλη των οικογενειών τους, όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών στο Λονδίνο.

Περίπου δύο στους τρεις εξ αυτών είναι ανήλικοι, με το νεαρότερο σε ηλικία παιδί να είναι έξι ετών.

Πρόκειται για ανθρώπους από το Ιράκ, το Κουβέιτ, το Αφγανιστάν, τη Συρία και το Μπανγκλαντές.

Πέντε εξ αυτών έφτασαν στη Βρετανία την περασμένη Δευτέρα, οκτώ την Τρίτη, επτά την Πέμπτη και οι υπόλοιποι την Παρασκευή.

Η ανακοίνωση του βρετανικού Υπουργείου Εσωτερικών έρχεται μετά από τις επικρίσεις που δέχθηκε περί «απάνθρωπων» σχεδίων για εγκατάσταση αιτούντων άσυλο σε απομακρυσμένα νησιά του νοτίου Ατλαντικού, όπως αποκάλυψαν βρετανικές εφημερίδες.

Το Υπουργείο τόνισε στην ανακοίνωσή του ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεχθεί να εγκατασταθούν στη χώρα περισσότεροι πρόσφυγες από οποιοδήποτε άλλο κράτος στην Ευρώπη, με 25.000 ανθρώπους από το 2015 και μετά, οι μισοί εκ των οποίων ανήλικοι.

Στο 12μηνο έως τον Ιούνιο το Λονδίνο έχει παράσχει καταφύγιο σε 6.320 παιδιά και από το 2010 συνολικά σε 44.600 ανήλικους.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή των Λόρδων, με βάση τον κοινοτικό Κανονισμό του Δουβλίνου ΙΙΙ η βρετανική κυβέρνηση υποδέχθηκε τρεις πτήσεις με ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες από την Ελλάδα κατά τους μήνες της πανδημίας, στις 11 Μαΐου, στις 28 Ιουλίου και στις 6 Αυγούστου.

Η κυβέρνηση ωστόσο δέχεται κριτική διότι παρά την εγχώρια νομοθεσία για αποδοχή ανηλίκων προσφύγων από καταυλισμούς στην Ευρώπη εκτός πλαισίου κοινοτικών κανονισμών, έχει θεσπίσει ένα «αυθαίρετο» όριο αποδοχής 480 παιδιών, όριο που έχει καλυφθεί προ πολλού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:26

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.