Συγνώμη από τον Τζόνσον που μπέρδεψε τα μέτρα κατά του κορoνοϊού

Συγνώμη ζήτησε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μετά από λάθος που έκανε όταν κλήθηκε να εξηγήσει τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορoνοϊού που θα ισχύουν δια νόμου από αύριο σε περιοχές της βορειοανατολικής Αγγλίας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά από ομιλία του στο Έξετερ ο Βρετανός Πρωθυπουργός είπε ότι «εκτός των περιοχών, όπως τα βορειοανατολικά, όπου έχουν επιβληθεί πρόσθετα μέτρα, είναι έξι μέσα, έξι έξω», αναφερόμενος σωστά στο όριο των έξι ατόμων στις συναθροίσεις σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο που ισχύει γενικά σε όλη την Αγγλία.

Συνεχίζοντας όμως στα επιπρόσθετα μέτρα για περιοχές όπως το Νιούκαστλ, το Σάντερλαντ και το Γκέιτσχεντ είπε: «Στα βόρειοανατολικά και σε άλλες περιοχές όπου έχουν επιβληθεί πρόσθετα μέτρα θα πρέπει να ακολουθούνται οι συστάσεις των τοπικών αρχών. Αλλά όπως το καταλαβαίνω, είναι έξι σε ένα σπίτι ή έξι στην εστίαση, αλλά, όπως το καταλαβαίνω, όχι έξι έξω».

Για την ακρίβεια τα μέτρα επιτρέπουν τις συναθροίσεις έως έξι ατόμων σε ανοιχτό χώρο, αλλά απαγορεύουν τη συνάντηση μελών δύο διαφορετικών νοικοκυριών σε οποιονδήποτε κλειστό χώρο, ακόμα και αν δεν υπερβαίνουν το αριθμητικό όριο των έξι ατόμων. Πάντως η κυβέρνηση μέχρι νωρίς το απόγευμα δεν είχε δημοσιοποιήσει όλες τις λεπτομέρειες των μέτρων για τη βορειοανατολική Αγγλία.

Μιάμιση ώρα αργότερα ο κ. Τζόνσον απολογήθηκε μέσω Twitter γράφοντας ότι έκανε λάθος. Ωστόσο, το λάθος του ήρθε μετά από ένα διήμερο επικρίσεων από βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και της κυβέρνησης, καθώς και από τις τοπικές δημοτικές αρχές και μερίδα του Τύπου περί μέτρων που προκαλούν σύγχυση, καθώς διαφέρουν ανά περιοχή και αλλάζουν συχνά.

Μάλιστα η φιλοκυβερνητική Daily Mail χαρακτηρίζει στην ιστοσελίδα της «κωμική» την εμφάνιση Τζόνσον στο Εξετερ και ορισμένα από τα μέτρα που έχει ανακοινώσει.

Νωρίτερα το πρωί η Υφυπουργός Παιδείας Τζίλιαν Κίγκαν είχε παραδεχθεί σε τηλεοπτική συνέντευξή της πως δε γνωρίζει την απάντηση στο ερώτημα αν η απαγόρευση συνάθροισης μελών δύο διαφορετικών νοικοκυριών στο εσωτερικό των παμπ και των εστιατορίων της ΒΑ Αγγλίας εκτείνεται και στους κήπους ή άλλους υπαίθριους χώρους τους.

Η αναπληρώτρια ηγέτιδα του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης Άντζελα Ρέινερ σχολίασε ότι «το να μην καταλαβαίνει ο Πρωθυπουργός τους δικούς τους κανόνες είναι ένδειξη τεράστιας ανικανότητας», συνεχίζοντας τη γραμμή κριτικής που ασκεί το κόμμα της εδώ και εβδομάδες κατά της κυβέρνησης περί «κατά συρροή ανικανότητας».

Εν τω μεταξύ, η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι το απόγευμα της Τετάρτης ο Μπόρις Τζόνσον θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου για την πορεία της πανδημίας, πλαισιωμένος από τον επικεφαλής επιστημονικό σύμβουλο της κυβέρνησης σερ Πάτρικ Βάλανς και τον αρχίατρο για την Αγγλία καθηγητή Κρις Γουίτι.

Πιστεύεται ότι δεν θα ανακοινωθούν πρόσθετα μέτρα, αλλά θα εκτεθεί η ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:30

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Αίγυπτος και Τουρκία απηύθυναν έκκληση για αυτοσυγκράτηση προς Ιράν και Ισραήλ
13:39
Μικρά τα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας που επηρέασε πολλές περιοχές της Ελλάδας
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών για τη πράσινης φορολογίας, έστειλε το ΑΚΕΛ
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
11:47
Ατύχημα η έκρηξη που σημειώθηκε σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων, στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Βαφεάδης: Τη Δευτέρα η επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την ανάπτυξη στη Λάρνακα
10:01
Το υπουργείο Υγείας έθεσε θέμα στον ΟΑΥ και τον ΟΚΥΠΥ πριν από την καταστροφή φαρμάκων
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.