Για χτυπήματα μακριά από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ αλληλοκατηγορούνται Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν εκτόξευσαν την Τρίτη αλληλοκατηγορίες ότι βάλλουν η μία στην επικράτεια της άλλης, σε περιοχές μακριά από την εστία της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, καθώς είναι σε εξέλιξη για τρίτη ημέρα οι χειρότερες συγκρούσεις από τη δεκαετία του ’90 ενώ ο αριθμός των νεκρών μεταξύ αμάχων αυξάνεται.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς, υπάρχουν αναφορές για δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες μετά τις έντονες συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και του ορεινού θύλακα της Αρμενίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, οι οποίες ξεκίνησαν την Κυριακή.
 
Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ δήλωσε ότι από την Κυριακή σκοτώθηκαν 10 άμαχοι σε βομβαρδισμούς των Αρμενίων. Δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες σχετικά με τα θύματα μεταξύ Αζέρων στρατιωτών.
 
Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε ότι ένα λεωφορείο που μετέφερε πολίτες στην αρμένικη πόλη Βαρδένις, στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν και μακριά από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, έπιασε φωτιά αφού χτυπήθηκε από ένα αζερικό drone, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχουν τραυματίες. Ανέφερε επίσης ότι πραγματοποιεί περαιτέρω ελέγχους.
 
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός και να υπάρξει αποκλιμάκωση μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών επαφών που είχε με τους ηγέτες των χωρών, δήλωσε την Τρίτη ο Γερμανός Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.
 
Η Γαλλία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα ζητήσει να διεξαχθούν συνομιλίες στα πλαίσια της «Ομάδας του Μινσκ» - της οποίας ηγούνται η Ρωσία, η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες και η οποία διαμεσολαβεί μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν - για να προσπαθήσει να επιλύσει τη σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών του Νότιου Καυκάσου.
 
«Θα ξεκινήσουμε τις επόμενες ημέρες τον συντονισμό της Ομάδας του Μινσκ για να ξεκαθαρίσουμε τι συνέβη, ποιος είναι υπεύθυνος και να βρούμε διέξοδο», δήλωσε ένας αξιωματούχος από το γραφείο του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στο Ρόιτερς την Τρίτη.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ-Reuters

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:31

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.