Ένα στα τέσσερα παιδιά στη Βηρυτό ενδέχεται να μην πάει σχολείο, μετά τη φονική έκρηξη

Το ένα τέταρτο των παιδιών στην πρωτεύουσα του Λιβάνου ενδέχεται να μην πάει σχολείο μετά τη φονική έκρηξη που συγκλόνισε τη Βηρυτό την 4η Αυγούστου, προειδοποίησε η μη κυβερνητική οργάνωση Internati0nal Rescue Committee (IRC).

“ Με 163 σχολεία να έχουν υποστεί ζημιές από την έκρηξη στη Βηρυτό, τουλάχιστον το ένα παιδί από τα τέσσερα που ζει στην πόλη κινδυνεύει να μην πάει σχολείο”, εκτίμησε η IRC.

“ Περισσότεροι από 85.000 μαθητές έχουν εγγραφεί σε σχολεία που έχουν υποστεί ζημιές και θα χρειαστεί έως και ένας χρόνος για την αποκατάσταση των κτιρίων που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες”, πρόσθεσε η ΜΚΟ.

Η τεράστια έκρηξη που συγκλόνισε το λιμάνι της Βηρυτού την 4η Αυγούστου προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 190 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 6.500, ενώ κατέστρεψε ολόκληρες συνοικίες της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Σύμφωνα με τον λιβανέζικο στρατό, περισσότερα από 85.000 κτίρια υπέστησαν ζημιές, ανάμεσά τους σπίτια, νοσοκομεία και σχολεία.

Η έκρηξη κατάφερε ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα στον Λίβανο, που αντιμετωπίζει τη χειρότερη οικονομική κρίση της ιστορίας του και πλήττεται σκληρά από την πανδημία του κορονοϊού.

“ Σε γενικές γραμμές, αναμένουμε να δούμε πολύ λιγότερα παιδιά εγγεγραμμένα στα σχολεία και να έχουμε υψηλό ποσοστό αποχής από το σχολείο στη διάρκεια της χρονιάς”, πρόσθεσε ο διευθυντής της IRC στον Λίβανο, ο Μοχάμαντ Νάσερ.

Η ΜΚΟ αποδίδει την αποχή από το σχολείο στην ενδεχόμενη καθυστέρηση στην ανοικοδόμηση των σχολείων, στην ανησυχία των γονιών για το επιπλέον κόστος και την ασφάλεια των παιδιών τους στη διαδρομή προς ένα νέο σχολείο, κι ακόμη στο ότι αρκετά παιδιά θα αναγκαστούν να εργαστούν για να βοηθήσουν την οικογένειά τους.

Η IRC κάνει τις εκτιμήσεις αυτές για την εκπαίδευση των παιδιών λαμβάνοντας υπόψη μόνο τις συνέπειες της έκρηξης, όχι αυτές της πανδημίας του κορονοϊού.

Όμως τα σχολεία στον Λίβανο δεν έχουν ανοίξει ακόμη, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. Η έναρξη της σχολικής χρονιάς αναβλήθηκε για τα μέσα του Οκτωβρίου.

Μέχρι στιγμής στον Λίβανο καταγράφονται περισσότερα από 35.000 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό και τουλάχιστον 340 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:34

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.