Ένωση δυνάμεων κατά του κορωνοϊού ζήτησε ο Τζόνσον στη Γενική Συνέλευση των ΗΕ

Την ανάγκη ο κόσμος να ενώσει δυνάμεις για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό και να προλάβει μελλοντικές πανδημίες, επισήμανε με την online ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Κάλεσε τους ηγέτες να υπερβούν τις διαρκώς εντεινόμενες διαφορές και παρουσίασε  ένα σχέδιο πέντε σημείων για την πρόληψη πανδημίας στο μέλλον.

Το σχέδιο αυτό, το οποίο καταρτίστηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και το The Wellcome Trust, ξεκινά με μια πρόταση για την ανάπτυξη διεθνούς δικτύου κόμβων για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση παθογόνων πριν αυτά περάσουν από τα ζώα στους ανθρώπους, όπως θεωρείται ότι έγινε στην περίπτωση του κορωνοϊού.

Μεταξύ των υπολοίπων μέτρων που προτείνει η Βρετανία είναι η ενίσχυση της δυνατότητας παραγωγής θεραπευτικών φαρμάκων και εμβολίων, η βελτίωση του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης, η εφαρμογή κοινών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση υγειονομικών κρίσεων και την άρση εμπορικών φραγμών.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συμβάλει στη χρηματοδότηση προς την COVAX, τον διεθνή μηχανισμό προμηθειών εμβολίων για τον COVID-19, με ένα αρχικό ποσό 71 εκατομμυρίων στερλινών για την εξασφάλιση του δικαιώματος αγοράς έως και 27 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου για τους Βρετανούς. Παράλληλα, η βρετανική κυβέρνηση διερευνά άλλα εμβόλια κατά του κορωνοϊού τα οποία θα είναι αποδεδειγμένα ασφαλή και αποτελεσματικά.

Επίσης, το Ηνωμένο Βασίλειο θα διαθέσει 500 εκατομμύρια στην πρωτοβουλία COVAX Advance Market Commitment, που σκοπό έχει τη στήριξη 92 από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου ώστε να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, να αντιμετωπίσουν τον ιό, να σταματήσουν τη μετάδοσή του συμβάλλοντας έτσι και στη δική μας υγεία.
 
«Ύστερα από εννέα μήνες μάχης με τον κορωνοϊό, η ίδια η έννοια της διεθνούς κοινότητας έχει πληγεί. Ξέρουμε ότι δε γίνεται να συνεχίσουμε έτσι. Εάν δεν σταθούμε ενωμένοι, εάν δεν στρέψουμε όλοι μαζί τα πυρά μας προς στον κοινό μας εχθρό, ξέρουμε όλοι θα χάσουμε.

«Επομένως, τώρα είναι η στιγμή – εδώ, σ’ αυτή την πρώτη και, ειλικρινά πιστεύω, τελευταία Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών μέσω Zoom – να σταθεί η ανθρωπότητα πέρα και πάνω από σύνορα και να γεφυρώσουμε αυτές τις διαφορές», ανέφερε ο κ. Τζόνσον.
 
Ο Βρετανός ηγέτης δεσμεύθηκε επιπλέον να παράσχει 340 εκατομμύρια στερλίνες στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τα επόμενα τέσσερα χρόνια – ποσό κατά 30% μεγαλύτερο από τη συνεισφορά της Βρετανίας την προηγούμενη τετραετία, καθιστώντας έτσι το Ηνωμένο Βασίλειο ένα από τα μεγαλύτερα κράτη-δωρητές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:35

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Νιγηρία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι 137 μαθητές που απήχθησαν πριν από 3 εβδομάδες
05:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.