Σε 35 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση κτιρίου στην Ινδία

Ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση ενός τριώροφου κτιρίου τη Δευτέρα στη δυτική Ινδία ανήλθε σήμερα σε 35, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι, ενώ εξανεμίζονται οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες.

Δασώστες της Εθνικής Δύναμης Αντιμετώπισης Καταστροφών έχουν ανασύρει ζωντανούς 20 ανθρώπους από τα χαλάσματα του κτιρίου στο Μπιγουάντι, κοντά στο Μουμπάι.

Εκπρόσωπος του Σώματος αυτού εξήγησε σε δημοσιογράφους ότι οι ομάδες διάσωσης, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, βρήκαν 35 σορούς στα ερείπια του κτιρίου που κατέρρευσε τη Δευτέρα γύρω στις 03.40 τοπική ώρα.

Ένας αξιωματούχος των τοπικών αρχών της περιοχής Θέιν, όπου υπάγεται το Μπιγουάντι, δήλωσε ότι μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και οκτώ παιδιά.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα, αλλά οι καταρρεύσεις κτιρίων είναι συχνές στην Ινδία στη διάρκεια των μουσώνων, την περίοδο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου, καθώς τα παλαιά και ετοιμόρροπα κτίρια δεν αντέχουν έπειτα από πολλές ημέρες ασταμάτητης βροχόπτωσης.

Η ισχυρή βροχόπτωση στη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή του Μουμπάι υποχρέωσε τις σιδηροδρομικές αρχές να επαναπρογραμματίσουν ή να ματαιώσουν δρομολόγια τρένων στην πόλη σήμερα καθώς έχουν πλημμυρίσει οι ράγες.

Επιπλέον οι αρχές του Μουμπάι κήρυξαν αργία την σημερινή ημέρα και συμβούλευσαν τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους καθώς η βροχή προκάλεσε πλημμύρες και παρακώλυση της κυκλοφορίας σε ορισμένες περιοχές της οικονομικής πρωτεύουσας της Ινδίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:38

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.