Microsoft: Ρώσοι, Κινέζοι και Ιρανοί χάκερ προσπαθούν να κατασκοπεύσουν Τραμπ και Μπάιντεν

Χάκερ που συνδέονται με τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν προσπαθούν να κατασκοπεύσουν συνεργάτες τόσο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ όσο και του Δημοκρατικού αντιπάλου του, του Τζο Μπάιντεν, υποστηρίζει η εταιρεία Microsoft Corp.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πρόσφατα ότι μια από τις εταιρείες συμβούλων που εργάζονται για την προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν ενημερώθηκε από τη Microsoft ότι είχε μπει στο στόχαστρο ύποπτων Ρώσων χάκερ. Η ανακοίνωση της Microsoft επισημαίνει ότι οι σύμβουλοι και των δύο υποψηφίων προέδρων διατρέχουν κίνδυνο να μπουν στο στόχαστρο "ψηφιακών κατασκόπων" απ` όλον τον κόσμο ενόψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο, αρμόδιο για την ασφάλεια των πελατών, Τομ Μπερτ, η ίδια ομάδα Ρώσων χάκερ που παρενέβη στις εκλογές του 2016, την περασμένη χρονιά προσπαθούσε να "σπάσει" λογαριασμούς που ανήκουν σε πολιτικούς συμβούλους τόσο των Ρεπουμπλικάνων όσο και των Δημοκρατικών, καθώς επίσης και ιδρυμάτων προβληματισμού και άλλων οργανώσεων.

Ο Μπερτ υποστήριξε ότι Κινέζοι χάκερ στοχοθέτησαν ανθρώπους "που συνδέονται στενά με τα προεκλογικά επιτελεία και τους υποψηφίους", συμπεριλαμβανομένου και ενός μη κατονομαζόμενου συμμάχου του Μπάιντεν και "τουλάχιστον ενός" προσώπου που συνδεόταν στο παρελθόν με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, Ιρανοί χάκερ επιχείρησαν να μπουν σε λογαριασμούς που ανήκουν σε αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ και σε μέλη του προεκλογικού επιτελείου του Ρεπουμπλικάνου προέδρου. Ο Μπερτ δεν κατονόμασε κανέναν από τους "στόχους" και η Microsoft απέφυγε να σχολιάσει αν μεταξύ αυτών ήταν και η εταιρεία συμβούλων SKDKnickerbocker, όπως είχε μεταδώσει το πρακτορείο Reuters.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:50

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.