Συρία:Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στη Συρία μετά το μπλάκαουτ

Έκρηξη στον Αραβικό Αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε ολόκληρη τη Συρία, με το υπουργείο Ενέργειας και Ηλεκτρισμού να κάνει λόγο για "τρομοκρατική ενέργεια".

Το τηλεοπτικό δίκτυο Ikhbariya μετέδωσε εικόνες από μια μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη, η οποία σύμφωνα με αξιωματούχους σημειώθηκε μεταξύ των πόλεων Αντ Ντουμάιρ και Αντρα, βορειοδυτικά της Δαμασκού. Αργότερα το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ότι η πυρκαγιά κατασβέστηκε.

"Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η έκρηξη (...) ήταν αποτέλεσμα τρομοκρατικής ενέργειας", μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο SANA επικαλούμενο τον υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτού Πλούτου Αλι Γάνεμ, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Νωρίτερα ο υπουργός Ενέργειας Μοχάμεντ Χαρμπούτλι είχε επισημάνει ότι σταδιακά αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση στις επαρχίες της Συρίας. Κάτοικος της Δαμασκού δήλωσε ότι στην πρωτεύουσα έχει επανέλθει η ηλεκτροδότηση.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός απεσταλμένος στη Συρία Τζέιμς Τζέφρι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να ερευνούν την επίθεση, όμως πρόσθεσε ότι "ήταν σχεδόν σίγουρα πλήγμα από το Ισλαμικό Κράτος", εξήγησε μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη κατά την έναρξη των υπό την αιγίδα του ΟΗΕ συνομιλιών της Συριακής Συνταγματικής Επιτροπής.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επεσήμανε ότι δεν είναι ξεκάθαρο ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση. Στο παρελθόν όμως το ΙΚ έχει αναλάβει την ευθύνη για τέτοιου είδους επιθέσεις.

Ο Αραβικός Αγωγός διασχίζει την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τη Συρία και τον Λίβανο.

Αυτό είναι το πιο πρόσφατο περιστατικό σε μια σειρά επιθέσεων που έχουν εξαπολυθεί εναντίον κρατικών υποδομών ενέργειας.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:14

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.