Η Βραζιλία εγκρίνει υποψήφιο εμβόλιο J&J για τελικές δοκιμές

Οι ρυθμιστικές αρχές υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι έχουν εγκρίνει το πειραματικό εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊου για το τελικό στάδιο κλινικών δοκιμών, το τέταρτο εμβόλιο που θα προχωρήσει σε ευρείες δοκιμές στη χώρα, η οποία έχει δοκιμαστεί σκληρά από τον ιό.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η θυγατρική της φαρμακευτικής εταιρείας των ΗΠΑ, Janssen θα προχωρήσει σε δοκιμές του εμβολίου σε 7.000 εθελοντές σε επτά πολιτείες της Βραζιλίας, οι οποίοι αποτελούν μέρος δοκιμών που θα γίνουν σε ως και 60.000 εθελοντές παγκοσμίως, αναφέρει η ρυθμιστική αρχή υγείας Anvisa σε ανακοίνωσή της.

«Ακόμα μια έρευνα εμβολίου έχει εγκριθεί στη Βραζιλία, κάτι που αποτελεί πολύ σημαντική εξέλιξη», είπε ο αξιωματούχος της Anvisa Γκουστάβο Μέντες σε βίντεο που αναρτάται στην ιστοσελίδα της αρχής.

Το κράτος της νοτίου Αμερικής έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων λόγω της πανδημίας μετά τις ΗΠΑ, σχεδόν 3,5 εκατ. και 110.000 αντίστοιχα.

Η Βραζιλία έχει εγκρίνει ακόμη τρεις δοκιμές Φάσης ΙΙΙ υποψήφιων εμβολίων, τα οποία αναπτύσσονται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, την κινεζική φαρμακευτική εταιρεία Sinovac Biotech και την αμερικανική εταιρεία Pfizer σε συνεργασία με την γερμανική BioNTech.

H πολιτεία Παράνα της Βραζιλίας υπέγραψε επίσης την περασμένη εβδομάδα συμφωνία για να δοκιμάσει και να παράγει το εμβόλιο "Sputnik V" της Ρωσίας.

Εξάλλου, η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Roche ανακοίνωσε σήμερα μια συμφωνία με την αμερικανική Regeneron για την παρασκευή και τη διανομή ενός εμβολίου κατά της Covid-19 το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών.

«Οι Roche και Regeneron ανακοίνωσαν σήμερα πως ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μάχη κατά της Covid-19 για να αναπτύξουν, να παρασκευάσουν και να διανείμουν το REGN-COV2, τον συνδυασμό πειραματικών αντιιικών αντισωμάτων της Regeneron, στους ανθρώπους όλου του κόσμου», σύμφωνα με ανακοίνωση της Roche.

Το REGN-COV2, συνδυασμός δύο αντισωμάτων της Regeneron, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φάση 2/3 των κλινικών δοκιμών για την αντιμετώπιση και την πρόληψη της μόλυνσης από την Covid-19.

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, αν το REGN-COV2 «αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό κατά τις κλινικές δοκιμές και αν δοθούν οι κανονιστικές εγκρίσεις», η Roche θα αναλάβει τη διανομή του εμβολίου εκτός των ΗΠΑ, ενώ η Regeneron θα επικεντρωθεί στην αμερικανική αγορά.

Η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει να πολλαπλασιασθεί κατά τρεισήμισι φορές η ικανότητα παραγωγής του REGN-COV2, σύμφωνα μ` αυτή την ανακοίνωση του εργαστηρίου Roche, που διευκρινίζει ότι οι συνεργάτες έχουν ήδη αρχίσει τη διαδικασία μεταφοράς τεχνολογίας.

Οι τελευταίες κλινικές δοκιμές πρόκειται να χρηματοδοτηθούν και να πραγματοποιηθούν από κοινού από τα δύο εργαστήρια. Ο όμιλος Roche, η έδρα του οποίου βρίσκεται στη Βασιλεία της Ελβετίας, πραγματοποίησε το 2019 τζίρο 61,5 δισεκ. ελβετικών φράγκων (57 δισεκ. ευρώ). Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 168 υποψήφια εμβόλια κατά της Covid-19 αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή, όμως κανένα δεν είναι ακόμη έτοιμο για να διατεθεί στην αγορά.

Πηγή: (ΚΥΠΕ - ΓΠΕ - ΑΠΕ/ΗΦ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:24

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.